Nieuws/Vrouw
741196983
Vrouw

Met je zoon in zaken: Maar we zitten echt niet aan elkaar vastgeklonken

Sheila met haar zoon Gideon

Sheila met haar zoon Gideon

Een familiebedrijf. Het klinkt heerlijk vertrouwd, maar is het ook niet vragen om ruzie? Sheila (68) stopte na 35 jaar met couture en grote halfjaarlijkse shows en ging verder met haar zoon Gideon (41). Ze runnen inmiddels al acht jaar het modebedrijf Sheila & Gideon Collections.

Sheila met haar zoon Gideon

Sheila met haar zoon Gideon

Waarom wilde je met je moeder samenwerken?

Gideon: "Als kind was ik al heel erg betrokken bij mijn moeders werk. Als zij op zondag in haar atelier bezig was, ging ik erbij zitten. Dan maakte ik van allerlei lappen mijn eigen creaties; spidermanpakjes, dat soort dingen. Ik ben uiteindelijk eerst een andere weg ingegaan; heb een opleiding gevolgd tot webdesigner. Dat ging in het begin heel goed, tot de klad erin kwam. Een combinatie van de economische crisis en webdesigners uit Derde Wereldlanden die goedkoop hun diensten aanboden."

Herenlijn voor lange mannen

Sheila: "Mijn man behartigde altijd mijn zakelijke belangen. Hij wilde het rustiger aan gaan doen en Gideon is eigenlijk in dat gat gestapt. Hij begon met de administratie regelen, maar het werd steeds meer. Inmiddels heeft hij een eigen herenlijn opgezet - speciaal voor lange mannen, Gideon is zelf 2.03 meter - en hij doet de inkoop. Hij heeft veel gevoel voor materiaal. Op zijn veertiende stuurde ik hem al op pad in Dubai om stoffen in te kopen."

Is je schoondochter nooit jaloers dat jij hem veel vaker ziet dan zij?

Sheila: "Gideons huidige vriendin heeft daar geen problemen mee. Die staat heel ontspannen in het leven. Zijn ex vond het een stuk lastiger. Ik sta in de publieke belangstelling, dus als Gideon en ik ergens zijn, wil de pers ons graag fotograferen. Ze voelde zich dan buitengesloten. Dat snap ik ook wel. Maar Els vindt het allemaal prima."

En tussen jullie? Is er nooit ruzie als je zo op elkaars lip zit?

Gideon: "We hebben nooit ruzie. Ook nooit gehad. Tijdens de puberteit vocht ik vooral met mijn vader."

Sheila: "Het klinkt heel tuttig, maar we hebben een heel ontspannen band. Als we samen op zakenreis zijn, maken we daar echt een feestje van. Samen lunchen, uit eten in leuke restaurantjes… We hebben echt veel lol. Maar in het weekeinde zien we elkaar zelden, hoor. We zitten echt niet aan elkaar vastgeklonken."

Ook Linda en Bernadette runnen een bedrijf samen met hun zoon. Lees hun verhalen in VROUW magazine: "Een moeder wordt nooit moe van haar eigen kind. En zonder Diederick had dit bedrijf niet bestaan. Ik ben creatief en een harde werker, maar van verkopen heb ik geen verstand. Diederick zorgt ervoor dat we op de kaart staan."

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.