Nieuws/Vrouw
742559750
Vrouw

Opluchting nu doorrijder gevonden is: 'Er was voor hem geen uitweg meer'

De 79-jarige moeder van Anette Uytrecht (44) werd op zondagavond 28 april met rollator en al aangereden door een roekeloze automobilist. De automobilist reed door en liet de bejaarde dame zwaargewond achter. Tot ongeloof van Anette en familie. De politie deelde al snel een video van het ongeluk en later ook een tekening van de mogelijke verdachte. Vorige week woensdag meldde hij zich op het bureau.

De 27-jarige man uit Breda meldde zich vorige week met zijn advocaat bij de politie. "Het is een opluchting dat hij vastzit en dat we weten wie het is, vertelt Anette.

De politie liet woensdag in het tv-programma Opsporing Verzocht een compositietekening zien, waarna meerdere tips binnenkwamen en namen werden genoemd. Ook werden er mogelijke merken van de auto genoemd waarin de doorrijder zou hebben gereden. Donderdagochtend werd in verband met het onderzoek naar de man zijn auto al in beslag genomen.

Anette: "Hij heeft zich naar mijn inziens alleen gemeld omdat zijn advocaat dat aangeraden heeft", vindt Anette. "De politie wist al naar wie ze op zoek waren en zijn gezicht was overal verspreid dus er was voor hem geen uitweg meer."

Eigen foto

Eigen foto

Afwachten

Voor Anette is het drama nog niet helemaal voorbij. "Alles staat even op een laag pitje. Ik probeer mijn tijd zo goed mogelijk te verdelen tussen mijn gezin, mijn moeder en alles wat er geregeld moet worden. We zijn twee weken verder, maar ik kan nog steeds niet bevatten wat er allemaal gebeurd is."

Herstellen

Met haar moeder gaat het gelukkig naar omstandigheden goed. "Ze ligt nog steeds in het ziekenhuis in Rotterdam. Ze moest vrijdag opnieuw onder het mes, want ze bleek ook nog een breuk in haar dijbeen te hebben." Vorige week werd zij daar al geopereerd aan haar verbrijzelde bekken en kaak. De operaties zijn goed verlopen, maar ze zal nog een tijd moeten herstellen.

Details

Anette: "Mijn moeder heeft de video niet gezien en we hebben haar de details van het ongeluk bewust niet verteld. Ze weet bijvoorbeeld niet dat de verdachte nog een tweede keer over haar heen is gereden, terwijl hij probeerde te vluchten. Het zou haar alleen maar afleiden van haar herstel. Tot nu toe heeft ze ook geen behoefte aan meer informatie over die avond."

We wachten nu af wanneer ze naar een revalidatie-afdeling in het verpleeghuis gaat. We hopen op maximaal drie maanden verblijf daar. Ik probeer zoveel mogelijk bij haar te zijn en positief te blijven. De vervolging laat ik aan de politie over. Zij zitten er goed bovenop. Je wilt natuurlijk graag weten waarom hij doorreed, maar ik weet niet of we daar ooit antwoord op krijgen."

Je kunt de moeder van Anette een kaartje sturen om haar een hart onder de riem steken.

Heb jij ook iets heftigs meegemaakt en wil je daarover vertellen? Stuur je verhaal naar de redactie.

JIJ op VROUW

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.