Nieuws/Vrouw
742938081
Vrouw

Mysterie ontrafeld: lengte doet er niet toe

Vrouwen kunnen er onderling ook wat van: praten over seks. In zijn boek Waarom mannen geen seksboeken kopen behandelt seksuoloog Wim Slabbinck vele topics, waaronder de vraag: doet lengte ertoe?

Volgens de seksuoloog is maar liefst negen op de tien vrouwen tevreden met de lengte van haar partner. In het AD zegt hij: "Neem alle onderzoekjes die in vrouwenbladen verschijnen met een korrel zout. Op het zicht zullen vrouwen een lid kiezen dat enkele centimeters groter is dan het gemiddelde, maar een vagina weet met elke penis raad. Ze komt gewillig naar kleine exemplaren en rekt zich uit bij lange."

Uit een wereldwijde enquête bleek dat Nederlanders 15,1 cm als perfect beschouwen. Niet slecht, want de gemiddelde lengte in Nederland ligt op 15,88 cm. In hetzelfde onderzoek gaf 21,4% van de vrouwen aan dat de maat er niet toe doet, terwijl 11,2% het heel belangrijk vindt. De overige 67.4% gaf aan het een beetje belangrijk te vinden.

Herenorgasme

De auteur ontrafelt nog meer mannenmysteries. Mannen denken niet om de 7 seconden aan seks maar om de 42 minuten. Vrouwen kunnen er ook wat van, want zij denken elke 77 minuten aan seks. En ook de standaard ochtenderectie bestaat niet. Slechts 1 op de 10 mannen zegt er bijna altijd een te hebben. Tot slot zijn 'herenorgasmes' volgens Wim Slabbinck geen noodzaak: "Het herenorgasme is meestal het slotakkoord van seks. Daar wringt het schoentje, want als dat niet gebeurt beschouwen we seks als niet volwaardig. Dat dwingende karakter mag overboord. Je focust je dan te veel op een prestatie, niet op plezier."

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.