Nieuws/Vrouw
745889223
Vrouw

Meisje (1) vol blauwe plekken na dag op de crèche

Het zou je maar gebeuren: je brengt je kind met een gerust hart naar de crèche en vertrekt naar werk. Als je je dochtertje eind van de dag komt ophalen, schrik je je echter dood: ze zit onder de blauwe plekken… Hoe zou jij handelen?

Het overkwam de ouders van een 13 maanden oude peuter in Gent. Als een familielid het meisje vrijdagavond ophaalt, blijkt dat ze onder de beurse plekken zit: op haar beentjes, armpjes, buik en rug. Nadat de ouders navraag doen bij de kinderopvang blijkt dat zij geen steekhoudende verklaring hebben voor de plekken. De ouders dienen een officiële klacht in.

Klacht

"Er is klacht ingediend bij de politie, dus sowieso zal de politie het onderzoeken”, aldus Elke Decruynaere, wethouder van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd in Gent tegen Het Laatste Nieuws. “Maar ook wij gaan intern contact opnemen met de verantwoordelijke en nagaan: wat is er gebeurd, wanneer en hoe is dit kunnen gebeuren. Het spreekt voor zich dat we gepaste maatregelen gaan nemen.”

Update: inmiddels is uit politie-onderzoek gebleken dat de blauwe plekken van het meisje niet veroorzaakt zijn door geweld, maar een medische oorzaak hebben.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.