Vrouw/Praat Mee
746183807
Praat Mee

Praat Mee

Corona-angst... ’Ik houd mijn kind stiekem al thuis’

Van extra vaak je handen wassen tot aan hamsteren en thuiswerken: Nederlanders treffen massaal voorzorgsmaatregelen vanwege het coronavirus. Maar mensen die hun kind(eren) uit voorzorg willen thuishouden, kunnen het met de leerplichtambtenaar aan de stok krijgen.

Volgens de Leerplichtwet moeten kinderen gewoon naar school, zolang die open is. Er is echter een uitzondering voor kinderen die recent in een risicogebied zijn geweest en kampen met klachten als hoesten, koorts en/of verkoudheid. Die kinderen krijgen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) ’quarantaineadvies’. En alleen die ouders wordt verzocht de kinderen thuis te houden om besmettingen te voorkomen.

Richtlijnen

De meeste scholen houden zich aan de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Zo moeten scholieren vaker hun handen wassen en hun neus snuiten in papieren zakdoekjes. Andere scholen gaan nog een stap verder: op basisschool De Regenboog geven leerkrachten ouders geen hand meer. Sommige ouders zijn echter nog niet helemaal overtuigd van het nut van deze voorzorgsmaatregelen en zouden graag hun kind(eren) willen thuishouden, meldt ouderorganisatie Ouders & Onderwijs aan De Telegraaf.

Praat mee

Wat vind jij? Hebben mensen het recht om hun kind(eren) thuis te houden? Houd jij je kind stiekem al thuis of vind je het overdreven? Praat mee op onze Facebook-pagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.