Nieuws/Vrouw
750044985
Vrouw

'Mijn moeder liet mij in de steek voor haar minnaar'

vreemdgaan, minnaar

vreemdgaan, minnaar

Sascha (24) las het verhaal van Ellen op VROUW en wilde hier meteen op reageren. "Mijn moeder had niet in de gaten dat ze de jeugd van mij en mijn zussen verpestte. Alleen maar omdat ze een beetje spanning in haar leven wilde en daarom een affaire begon."

vreemdgaan, minnaar

vreemdgaan, minnaar

"Mijn moeder begon zich steeds raarder te gedragen. Een vroege midlifecrisis grapten mijn twee oudere zussen en ik. Ze besteedde ineens steeds meer aandacht aan haar uiterlijk, wilde een mobiel en wilde precies weten hoe hij werkte. Toen mijn zus en ik een navelpiercing namen, wilde zij er met haar 42 jaar ook een. Langzaam maar zeker veranderde mijn moeder in iemand die ik niet langer herkende."

"Als je 12 jaar bent, denk je natuurlijk niet aan een affaire. Er begonnen pas alarmbellen te rinkelen toen mijn moeders werk naar ons huis belde om te vragen waar ze was, terwijl wij allemaal dachten dat ze op haar werk was. Mijn oudere zus belde haar op, waarop ze aangaf bij haar zus te zijn. Vanaf dat moment vertrouwden we het niet."

De kus

"Mijn oudere zus besloot op een dag in de mobiel van onze moeder te kijken. Ze schrok heel erg toen ze het volgende berichtje ontdekte: ‘Heb je spijt van onze kus?’ Ik dacht eerst nog aan een gewoon kusje en begreep nog weinig van seks, maar mijn zussen waren helemaal van slag. Moesten we het aan onze vader vertellen en ons gezin kapot maken? We deden het niet en lieten het berichtje aan onze moeder zien die meteen begon te huilen. Of we het alsjeblieft aan niemand wilden vertellen."

"Ineens was haar geheim ook ons geheim. Onze moeder had een minnaar. Iemand die haar gelukkiger maakte dan papa. In de zomervakantie wilde mijn moeder niet met ons mee op vakantie, dus vertrokken mijn vader, mijn middelste zus en ik naar Spanje. Mijn vader wist niet dat mijn moeder deze gelegenheid aangreep om bij haar minnaar te zijn en dat vrat aan ons."

Opgebiecht

"Terug van vakantie, sloegen bij mijn moeder alle stoppen door. ‘Ik ben vreemdgegaan!’ schreeuwde ze, waarop mijn vader in huilen uitbarstte. ‘Ga niet bij me weg! We zouden nog zoveel dingen samen doen,’ reageerde hij. Het had alleen geen zin."

"Vanaf dat moment werd het thuis heel erg moeilijk. Ik was 14 jaar, mijn moeder was vertrokken en financieel hadden we het moeilijk. Op mijn 15e ben ik gestopt met school en ben ik gaan werken om mijn vader te kunnen ondersteunen. Mijn moeder zag ik af en toe, maar ik bleef boos op haar. Zij liet ons in de steek, zodat zij gelukkig kon worden. Ze heeft er nooit bij stilgestaan wat dat met ons zou doen."

Verwijten

"Tegelijkertijd was ik ook kwaad op mijn vader. Op mijn 18e raakte ik depressief en was ik geestelijk op. Mijn moeder liet mij en mijn zussen in de steek en mijn vader verweet ik het dat hij mijn moeder niet gelukkig had kunnen maken."

"Nog steeds is de band tussen mij en mijn moeder fragiel. Ik begrijp het gewoon niet. Mijn moeder heeft later wel aangegeven dat ze spijt heeft van wat ze heeft gedaan, maar het verandert niets aan de situatie. Mijn jeugd ben ik kwijt, net als mijn vertrouwen in haar."

Jij op VROUW.nl

Heb jij, net als Sascha, een verhaal dat iedereen moet horen?

Laat het hier achter

En wie weet neemt de redactie van VROUW binnenkort contact met jou op!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.