Vrouw/Praat Mee
753645870
Praat Mee

Haal jij je kids op na een avondje uit?

Waren je kids vroeger nog blij als ze zaterdagavond tot laat mochten opblijven voor een spannende film, tegenwoordig willen de inmiddels pubers uitgaan. Die feestjes duren meestal tot na middernacht. En tja wat doe je dan als je de vraag krijgt: 'Mam, het is om 02.00 uur afgelopen. Kom jij me ophalen?'

Aan de ene kant wil je dat je kinderen zelfstandig worden en wil je ze het vertrouwen geven, aan de andere kant lig je misschien toch nog wakker - want wat nou als er onderweg iets gebeurt? - dus in dat geval kan je ze net zo goed ophalen, toch?

"Pap, ik heb om 20.00 uur een feestje en het is om 02.00 uur weer afgelopen, kom jij me halen?" Pepijn Cluitmans - alias @decluit op Twitter - is vader van een zoon en een dochter en kreeg dit weekend wederom de vraag of hij zijn zoon wilde ophalen van een feestje.

Veel twitteraars herkennen zich in de 'papa/mama-taxiservice' en bekennen dat ze met liefde hun kind(eren) ophalen van een avondje uit. "Altijd leuk die verhalen op de weg terug." En je laat je kind 's nachts toch niet in het donker nog naar huis fietsen? Dan kun je ze beter ophalen. Maar niet iedereen is het met @decluit eens, blijkt uit zijn volgende tweet.

Overdreven pamperen

Sommige noemen het een vorm van overdreven pamperen. "Ik vind het niet meer dan logisch. Onze kinderen hebben een vriendenkring die nogal ver weg zit. Ga ze niet tientallen km laten fietsen in hun uppie 's nachts. Mensen die dan roepen 'Je kunt ook nee zeggen hoor', snap ik echt niet."

Zo schrijft twitteraar Cindy: "Ligt eraan of het echt nodig is of niet. Je wilt ze ook zelfstandig maken en zelfvertrouwen geven. Je zoekt 't maar uit hoor als vader, maar dat is mijn mening. Er wordt veel te veel gepamperd." Jocelyn heeft haar twijfels, want haar vader zei altijd: 'Als je geen geld hebt om op stap te gaan moet je het niet doen... (taxigeld hoorde daar ook bij).

Moeder Arinka is liever overbezorgd dan dat ze haar kind alleen naar huis laat fietsen. "Die van mij is 16 en die laat ik nog geen 3 km alleen door Houten fietsen 's nachts. Of thuisgebracht door vrienden, of ik haal je op. Dan maar overbezorgd of teveel gepamperd. Mensen vergeten dat het helemaal niet tof is om verwaarloosd te worden. Daar weet ik alles van."

Praat mee

Hoe denk jij erover? Haal jij je kind(eren) op nadat ze een avondje zijn wezen stappen? Of mogen ze met een groepje vrienden wel naar huis fietsen? Of vind je dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor eventuele taxikosten? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.