Vrouw/Columns & Opinie
754191063
Columns & Opinie

'Lieve Lieke, trek je alsjeblieft niets aan van die op hun pikkies getrapte mannen'

Lieke Martens

Lieke Martens

Na zeven jaar is de relatie tussen ’s werelds beste voetbalster Lieke Martens (25) en haar vriend Kevin over. Big deal, zou je zeggen. Maar toen ik de reacties onder de berichten op Facebook las, werd ik boos.

Lieke Martens

Lieke Martens

Laat ik beginnen te zeggen dat het mij heel vervelend lijkt om bekend te zijn. Als je shirt een keer doorschijnt, ben je een slet. Als je een keer in je oude kloffie naar buiten stapt, staat er de volgende dag op internet dat het niet goed met je gaat. Als je een nieuwe liefde hebt, liggen de fotografen voor de deur.

Ballen

En als die relatie vervolgens uitgaat, heeft iedereen er wéér iets over te zeggen. In de Volkskrant heb je met geen woord gerept over de reden waarom jij en Kevin uit elkaar zijn gegaan en toch lijken de Facebook-fanaten het te weten.

Naast een hele lading mannen en vrouwen die - neem het ze eens kwalijk - duidelijk maken interesse te hebben om Kevins plaats in te nemen, en een handjevol seksueel gefrustreerde mannen die je een kans aanbieden om met hun ballen te komen spelen - héél origineel gaap - zijn er ook reacties die echt niet door de beugel kunnen.

Triest

Zo zou de faam je naar je hoofd zijn gestegen en moest Kevin het ontgelden. "Zeven jaar lang teren op je vent en nu je zelf meer poen binnenhaalt, ga je ervandoor" en "Die jongen is er voor haar altijd geweest, maar nu iedereen haar kent, is dat niet goed genoeg meer", zijn geen uitzondering.

Toch spant de reactie van ene Wil wat mij betreft de kroon: "Geld doet gekke dingen met mensen, daar is dit een goed voorbeeld van. Dat haar bekendheid er niets mee te maken heeft, is gelul. Triest, walgelijk en sletterig noem ik dat."

Lef

Waar haalt deze meneer het lef vandaan? Lieke, als jij op tv bent, zie ik een leuke, lieve, slimme én bloedmooie vrouw die haar zaakjes prima op orde heeft. Beter dan menig 25-jarige, inclusief mijzelf. Dat meneer Wil die nare woorden gebruikt voor iemand die hij niet kent, dát is pas triest en walgelijk.

Want was hij erbij? Hield hij Kevin en jouw handje vast toen jullie het break-up-gesprek voerden? Het lijkt mij hoogst onwaarschijnlijk. Aangezien hij er niet bij was en dus geen enkel recht van spreken heeft, vraag ik mij af wat hem triggert om zo’n reactie te plaatsen.

Een punt

Is zijn ex-vriendin er misschien vandoor gegaan met een rijke bankier en heeft daarom nu een hekel aan succesvolle vrouwen? Waarom zou iemand een vrouw die hij niet kent anders zo naar beneden halen?

Daarnaast weet niemand - behalve jij en Kevin zelf - waarom jullie er een punt achter hebben gezet. Wie weet is een van jullie verliefd geworden op een ander, waren jullie het altijd oneens over wie de afwas moest doen of misschien was het wel gewoon 'op'.

Seven-year itch

Ooit gehoord van de de seven-year itch? Het is de aanduiding voor de barstjes die naar verluidt na zeven jaar in elke relatie komen. Hoeveel stelletjes die op hun 18e bij elkaar kwamen, zijn na zeven jaar nog steeds samen? Volgens mij zijn dat er bar weinig.

"Het lukt me, ik red me", zeg je in het interview. En natuurlijk red jij het! Je bent de beste voetbalster van de wereld, speelt voor FC Barcelona en hebt een elftal geweldige vriendinnen om je heen. Jij komt er wel, hoor.

Doe lekker waar jij je goed bij voelt en trek je vooral niets aan van de reacties van dit soort op hun pikkies getrapte mannen. Waarschijnlijk waren ze in hun jongere jaren maar wat graag zelf gescout en kunnen ze er niet tegen dat een vrouw hun jongensdroom waarmaakt. You rock!

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook eens iemand een Open brief schrijven?

Dan kan dat hier...

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.