Nieuws/Vrouw
767212598
Vrouw

Dit zijn de 5 best gelezen artikelen van deze week

Dit waren deze week de best gelezen artikelen van VROUW.

Staande ovatie

Journalist Hester Zitvast riep deze week op tot een staande ovatie voor de medewerkers in de palliatieve zorg, naar aanleiding van het programma Beau Five Days Inside. Hij bezocht een hospice en dat leidde tot ontroering bij kijkers.

Hester schreef: “Steeds weer als ik ze spreek, heb ik zoveel bewondering. Want ik geloof direct dat alles went, maar de dood zal ze iedere keer toch echt wél weer raken. Afscheid nemen van iemand voor wie je gezorgd hebt, de familie verloren en verdrietig zien. Met alle liefde de kleinste rituelen uitvoeren. Rituelen die voor nabestaanden zo belangrijk zijn. Ik vind dat we daar wel eens een staande ovatie voor mogen geven.”

Lees hier de open brief aan alle medewerkers in de palliatieve zorg.

Lotti

Deze week bereikte ons het verdrietige nieuws dat Lotti van Leeuwen (41) is overleden. Lotti had sinds november 2014 eierstokkanker. Journalist Daphne van Rossum interviewde haar eind januari over haar ziekte, toen ze in een hospice lag. Daphne blikte deze week na het overlijden van Lotti terug op de bijzondere ontmoeting. Haar verhaal en het laatste blog van Lotti lees je hier.

Eigen foto

Eigen foto

Tegenprestatie voor de bijstand?

We plaatsten deze week ook een lezerscolumn over de 71-jarige Anny van Gend (71), die in haar jongere jaren werkte en daarnaast een bijstandsuitkering kreeg. Iets terug doen voor een uitkering, vindt ze een heel slecht idee. Lees hier waarom.

Levensgevaarlijke allergie

De 3-jarige zoon van Melissa heeft een levensgevaarlijke allergie. “Pas als ik in een restaurant zeg dat het hier om een dodelijke variant gaat, snappen ze het.” Haar verhaal lees je hier.

Daniel Lewensztain - Lewensztain Photography

Daniel Lewensztain - Lewensztain Photography

Seksspeeltjes

In het programma De Leugendetective laat Daniel Ribacoff - één van de beste leugenexperts - (ex-)koppels het meest oprechte gesprek van hun leven voeren. Stellen gaan aan een leugendetector, zodat eventuele leugens direct worden opgemerkt. De Limburgse Dennis en Jessie springen in het oog, omdat Jessie een flinke verzameling speeltjes blijkt te hebben, en daar is haar vriend niet blij mee, zo lijkt het. Lees de reactie van Jessie hier en laat weten hoe jij denkt over seksspeeltjes binnen een relatie.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.