Vrouw/Seks & Relaties
773336518
Seks & Relaties

Deel 78: 'Ben binnen 2 uur met date naar bed gegaan' app ik

Tja, als ik echt in die ogen wil kijken (en ondanks de kater van Thijs wil ik dat) dan kan dat dus blijkbaar alleen op korte termijn.

Babs: "Kun je nu?" Gaby: "Nu?" Babs: "Ja, ik heb nu tijd, want ik zou eigenlijk iets anders zou doen, maar dat gaat niet door." Gaby: "Dus ik ben plan B." Babs: "Ja. Maar wel een Plan B waarin ik mijn 'kat uit de boom-principe' overboord zet."

We spreken af bij Gaby, want hij wacht op een monteur. "Mijn verwarming is kapot en ik wil dat die gemaakt is voor ik naar Afrika vlieg." "Natuurlijk", knik ik. Zijn ogen zijn inderdaad bierflesjesgroen. Prachtig.

Hij gaat me voor naar zijn woonkamer. Zijn inrichting is strak. Precies zoals ik me dat van een man alleen voorstel: strak, donker, veel leer, weinig kleur en godzijdank ook geen pony’s. Alles is functioneel. Zelfs de paar foto’s die aan de muur hangen hebben een functie.

Zere spier

Ik wijs naar een oudere vrouw op een zwart/wit foto: "Ben je fan van Simone de Beauvoir?" Hij schudt zijn hoofd: "Nee, ik hou niet van Franse schrijfsters. Ik vond de foto gewoon mooi. Dat past hier wel."

"Tuurlijk", antwoord ik terwijl ik op de bank ga zitten. Die is iets lager dan ik in mijn hoofd had berekend. Bij de landing verrek ik daardoor mijn nek. Geërgerd grijp ik naar de zere spier: "Nek verrekt?" vraagt Gaby. "Laat mij maar even."

Seks

Hij gaat achter me staan en begint mijn nek te masseren. Dat kan hij als de beste: gespierde handen werken zich vakkundig een weg. Heerlijk. Maar als ik ergens niet tegen kan is het gemasseerd worden zonder dat er seks op volgt.

Een massage hoe onschuldig ook, zet mij meteen in vuur en vlam. "Vertel over je reis naar Afrika", vraag ik. Ik hoop dat ik door zijn verhalen weer even afkoel. "Ik vlieg morgen naar de Centraal-Afrikaanse Republiek. Het is daar een puinhoop. Al jaren.

Zoen

En dat zie je vooral bij de armste bevolking: kinderen ernstig ondervoed en niet ingeënt. Dat is zo belangrijk. Elke keer als ik weer zo’n hummeltje vasthoud, bedenk ik me hoe goed wij het hier hebben..." Hij spreekt vol passie over zijn vak. Dit helpt niet.

Hier koel ik niet van af. 'Duw zijn handen weg, Babs', spreek ik mezelf toe. 'Je raakt oververhit'. Maar als ik zijn handen pak ziet Gaby dat als uitnodiging. Hij buigt zich voorover en kust me. Ik verzet met niet; het is een heerlijke zoen. Die gevolgd wordt door nog meer heerlijks in de categorie: ‘Van het een komt het ander’.

Naar bed

"Ben binnen twee uur met date naar bed gegaan", app ik op de terugweg naar Tanja. "Wow. Dat is niets voor jou. Morgen even samen een borrel? Heb ook een goed verhaal." Gezellig.

Maar de volgende dag is het helemaal niet zo gezellig. Gaby laat niets van zich horen en Pan ook niet. Eigenlijk baal ik van die laatste het meest. Mijn gesprekken met Pan eindigen altijd in een dikke glimlach; hij is grappig, dringt zich niet op maar is wel attent.

Paniek

Alleen nu dus even niet. Slik. En dat terwijl ik nu wel een glimlach kan gebruiken, want ook op het werk is het niet gezellig. Als ik mijn dienst begin, is er grote paniek. Want Bruce, de kok, kan vandaag niet komen.

Zijn puberdochter zit op het politiebureau en aangezien haar moeder in het buitenland is, moet hij haar gaan ophalen. Baas Edith is onbereikbaar en vervangend bedrijfsleider Sasha komt ook niet met een oplossing.

Broodjes

"Wat nu?" vraagt Thalia onze keukenhulp. "Wat kun jij maken?" vraag ik haar. "Alleen broodjes." Ik til het menubord van de muur. Vandaag alleen gazpacho en broodjes schrijf ik in mijn netste handschrift.

Ik heb achter in de koeling nog een paar flessen gazpacho zien staan. Vervolgens geef ik Thalia de opdracht om bleekselderij en pepers te gaan snijden voor de personal touch in de soep en extra broodjes af te bakken.

Rode oortjes

Het wordt een drukke avond, maar we overleven hem wel zonder teleurgestelde klanten. Thalia en ik kijken aan het eind van de avond tevreden terug. "Wat loop je te stralen?" vraagt de binnenkomende Tanja. "Ik heb hier vandaag weer een perfect stukje crisisbeheersing laten zien", antwoord ik trots.

Tanja grijnst het weg: "Ik heb een waanzinnig goed verhaal", zegt ze terwijl ze gaat zitten. "Een waarvan je rode oortjes krijgt." Ik schenk een wijntje in en antwoord: "Ik ook. Eindelijk. Na een paar maanden 'panda'." Ze schiet in de lach: "Dan mag jij eerst."

Open mond

"Hij is arts en werkt voor een liefdadigheidsorganisatie in Afrika." Tanja's mond zakt open. Daardoor aangemoedigd ga ik door: "Normaal gesproken zou ik niet zo hard van stapel zijn gelopen, maar hij vertrekt binnenkort weer... " En dan onderbreekt Tanja mij met: "... naar Centraal-Afrika en hij kon zijn huis niet uit vanwege de verwarmingsmonteur????????"

'De Barvrouw' op WhatsApp

Wil jij direct een seintje via WhatsApp als de nieuwe aflevering van De Barvrouw online staat? Dat kan!

- Sla 06-13651435 op als contact in je telefoon. - Stuur het bericht 'Barvrouw aan' naar ons via WhatsApp als je updates wilt ontvangen over De Barvrouw. - Je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding. - Lees hier meer over de WhatsApp-dienst.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.