Vrouw/VROUW magazine
777781926
VROUW magazine

Culinair

Lekker feestelijk: slagroomtruffels!

Slagroomtruffels

Slagroomtruffels

Culi-expert Marjolein: „Ik heb ouder worden lang een naar idee gevonden. Bah: grijze haren, rimpels, seksloze kleren... Totdat ik ziek werd... en weer beter! Ineens kan ik niet wachten om elk jaar meer kaarsjes te mogen uitblazen. En dan ook zelf de taart mee te brengen!”

Slagroomtruffels

Slagroomtruffels

Ingrediënten (voor 35-45 truffels)

Voor de vulling:

- 1 vanillestokje

- 225 ml slagroom

- 125 g suiker

- Snuf zout

- 175 g boter, op kamertemperatuur

Verder nodig:

- 400 g pure chocolade, gesmolten

- 250 g cacaopoeder

Bereidingswijze

Stap 1

Doe het vanillemerg samen met de slagroom, suiker en het zout in een steelpan en breng langzaam aan de kook.

Stap 2

Zet het vuur uit als het mengsel kookt en blijf roeren tot alle suiker is opgelost.

Stap 3

Laat de room afgedekt afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder het vanillestokje uit de room.

Stap 4

Klop de boter in enkele minuten luchtig op.

Stap 5

Voeg geleidelijk de vanilleroom toe en blijf doorkloppen tot het mengsel spuitbaar is.

Stap 6

Bekleed een plaat of schaal met bakpapier en doe de vulling in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit langwerpige truffels op het bakpapier.

Stap 7

Zet de plaat minimaal 1 uur in de vriezer.

Stap 8

Doe het cacaopoeder in een platte schaal en de gesmolten chocolade in een niet te diepe kom. Neem de bevroren truffels een voor een uit de diepvries en haal ze door de gesmolten chocolade.

Stap 9

Rol ze daarna door de cacao en laat ze liggen tot de chocolade hard is. Schud overtollig cacao van de truffels en bewaar ze in de koelkast.

Dit recept staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.