Nieuws/Vrouw
78078085
Vrouw

Positief nieuws Nu al het meest romantische aanzoek van 2016

Superromantisch, zo mogen we het aanzoek van Jaap Baarends (30) wel noemen. De bruidsfotograaf hoort dagelijks over de meest waanzinnige huwelijksaanzoeken, dus zelf kon hij ook niet achterblijven. De romanticus vroeg zijn grote liefde Kirsten (29) in de nieuwjaarsnacht op een intieme en heel bijzondere manier ten huwelijk. Een prachtig begin van 2016!

Jaap loopt zijn grote liefde Kirsten tegen in het lijf in een klein kasteeltje in België. "We waren daar allebei voor een personeelsfeest en op het moment dat we elkaar zagen, sloeg de vonk eigenlijk meteen over", vertelt Jaap.

Ware liefde

Acht jaar later weet de 30-jarige Jaap zeker dat Kirsten voor hem de ware liefde is en wil hij niets liever dan met haar trouwen. "Aangezien ik mijn brood verdien als bruidsfotograaf en de meest waanzinnige verhalen hoor over aanzoeken, kon dat van mij natuurlijk niet achterblijven", lacht hij. Het idee voor zijn aanzoek wordt geboren als hij 's avonds over een brug fietst in Nijmegen en recht in een donker gat kijkt. "Ik dacht: 'hoe vet zou het zijn, als daar aan de hand van lichtjes ineens een huwelijksaanzoek verschijnt?!"

Zenuwachtig

Zo gezegd, zo gedaan. Jaap zet alles in het werk en met een beetje hulp van zijn vrienden is hij op oudejaarsavond klaar om zijn grote liefde ten huwelijk te vragen. Familie en vrienden, met geen idee van wat hen te wachten staat, staan om stipt twaalf uur buiten om het vuurwerk te aanschouwen.

Althans ... dat denken ze. Ze staan niet op het punt om getuige te zijn van een vuurwerkshow, maar van het aanzoek van Jaap. Niet lang na middernacht gaat de lichtslang aan en verschijnt uit het niets de zin: Lieve Kirsten, wil je met mij trouwen?

Huwelijksbootje

"Ik was zo zenuwachtig. Ik had geen idee hoe ze zou reageren", vertelt Jaap. "Wat ze zei? In eerste instantie helemaal niets. Ze had het totaal niet zien aankomen en was compleet in shock. Gelukkig beantwoordde ze mijn vraag daarna met een volmondig ja!"

Wanneer Kirsten en Jaap in het huwelijksbootje stappen, is nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk geven ze elkaar volgend jaar, in 2017, officieel het jawoord.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.