Nieuws/Vrouw
786325
Vrouw

GeZondigen

Shoarma zoals shoarma moet zijn

Gek op barbecueën of shoarma maar bang voor de calorieën? Zondigen mag best volgens onze voedingsdeskundige Carina Noordervliet en culi-expert Susan Aretz. Zéker met de slimme snackvarianten in onze nieuwe rubriek GeZondigen. Op maandag biedt Susan je een heerlijke, volle variant van een gerecht aan, op dinsdag volgt Carina met een gezondere maaltijd. Deze week: shoarma!

Je maakt sneller thuis zelf shoarma, dan dat je een bezorgdienst belt. En heel eerlijk gezegd, als je shoarma zelf maakt, is het ook écht lekkerder. Vooropgesteld dat je een goed recept hebt. Laat ik dat nou nét voor je hebben. Haal het vlees bij je Turkse/Marokkaanse slager en je krijgt gegarandeerd de lekkerste shoarma ooit. Beloofd!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600g lamsvlees (schouder)
  • 3-4 tl shoarmakruiden (van de Turkse/Marokkaanse slager)
  • 1el zonnebloemolie
  • vers turks brood

Knoflooksaus

  • 4el Turkse yoghurt (10% vet)
  • 1el mayonaise (Hellmans)
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 3 takjes munt, blaadjes fijngesneden
  • citroensap ½ citroen
  • zout & peper

Zelf shoarma maken

Kcal per portie: ca. 400 kcal

Stuur jouw suggestie in

Zou jij graag een volle én gezonde variant van een specifiek gerecht voorgeschoteld willen krijgen? Laat het hieronder dan weten!

Morgen vind je Carina's gezonde variant van shoarma op VROUW.nl!