Nieuws
787331
Nieuws

Herkenbaar

7 x waarom kamperen en kinderen dé perfecte combinatie is

Oké, we geven toe: de reis naar de camping in het zonnige zuiden verloopt misschien niet altijd even vlekkeloos, maar als je er eenmaal bent, dan is de camping toch dé beste plek om vakantie te vieren met je kids? Waarom? Wij zetten 7 redenen op een rij!

1. Vriendjes

Moet je thuis de halve telefoonlijst afbellen om een vriendje te vinden die nog niet is vertrokken naar het buitenland, op de camping heb je daar geen last van: het krioelt er van de kinderen. Zo maakt jouw kleintje niet alleen veel nieuwe contacten maar heeft het ook altijd iemand om mee te spelen én hoef jij niet de hele dag mee op sleeptouw.

2. Actief

De camping is dé plek om actief bezig te zijn met je kind. Van tafeltennis, jeu de boules tot badminton: campingsporten zijn er in alle soorten en maten. Niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook dé perfecte manier om wat extra tijd met je kind door te brengen.

3. Animatieteam

Heb je een dag geen zin om je in het zweet te werken? Dan breng je de kinderen toch naar het animatieteam? Op vrijwel iedere camping staat een team enthousiastelingen te popelen om jouw kinderen te vermaken. Zo hebben zij een leuke middag en kun jij ook even in alle rust genieten van dat goed boek, de zon ... of gewoon van de rust.

4. Vermaak

'Mááám, ik verveel me!', klinkt dit zinnetje je bekend in de oren? Op de camping hoef je niet te vrezen voor verveling. Van speeltuinen, zwembaden, mini-disco's tot knutselmiddagen: lang leve de camping!

5. Buitenspelen

Zijn de kinderen thuis niet weg te slaan bij de iPad, X-Box of televisie: op de camping hebben ze er vaak niet eens oog voor (als je ze al mee hebt)! De hele dag bewegen in combinatie met de frisse lucht en de zon zorgen voor een goede gezondheid én een goed humeur. Een een goed gehumeurd kind betekent ... precies!

6. Eén groot feest

Slapen in een tent, broodjes halen bij de campingwinkel, spelen met nieuwe vriendjes, zingen rond een kampvuur en vanuit je tent de speeltuin inrollen: kamperen is voor kinderen één groot feest.

7. Back to basic

Hebben kinderen thuis alle luxe binnen handbereik, op de camping gaan ze back to basic. Zo leer je ze niet alleen om het met minder voorziening ook leuk te hebben, maar zul je tevens zien hoe snel ze eraan gewend zijn!

Lees ook: