Vrouw/Seks & Relaties
78788492
Seks & Relaties

Aflevering 63: 'Als het aan mij ligt, laten we het weghalen'

Vrouw met zwangerschapstest

Vrouw met zwangerschapstest

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina, en tien jaar getrouwd met Paul. Haar wereld stort in als ze verliefd wordt op gezamenlijke vriend, Boris. Ze zet een punt achter hun huwelijk, huurt een huisje en dan blijkt ze zwanger...

Vrouw met zwangerschapstest

Vrouw met zwangerschapstest

Maandag

"Maham! Ik vraag je wat! Zijn we vanmiddag bij jou of bij papa?" Max is geïrriteerd en terecht. Ik zou zonder zijn herhaling echt geen idee hebben gehad wat hij vroeg. Ik had hem überhaupt niet gehoord, ik rijd volledig in gedachten naar school. "Eh... bij mij. Jullie zijn deze week woensdag en donderdag bij papa."

Zwanger

Woensdag pas weer alleen met Boris. Het voelt afschuwelijk, maar ik kan de kinderen nu echt even niet om me heen verdragen. Ik heb tijd nodig om na te denken. En om met Boris te praten. De test die ik vrijdag deed leed geen enkel twijfel; ik ben hartstikke zwanger. En het lijkt wel alsof ik me sinds ik dat weet, ook echt zo voel.

Moe, misselijk en ontzettend emotioneel. Niemand weet het, alleen Boris. Ik zou ook niet weten met wie ik dit wil delen. Als het aan mij ligt, laten we het weghalen zonder dat iemand het ooit te weten komt. Ik voel me zo stom. Wat dacht ik nou? Dat het mij niet zou overkomen? Wel dus!

Woensdag

Paul is er een kwartier eerder dan afgesproken. Ik zie hoe hij mijn ski’s en een grote doos uit zijn auto tilt. Dat is waar ook; hij zou zijn zolder opruimen. Ik roep naar de kinderen dat papa er is en doe de deur alvast open. Zijn blik is kil. "Hé", begroet hij mij kort. Dan knikt hij naar de doos. "Dit is nog maar het begin, ik heb er nog vier staan. Die neem ik donderdag mee."

"Jeetje Paul, waar moet ik die laten? Ik heb hier totaal geen bergruimte!" Ik voel dat ik emotioneel word. Wat een zeikerig gedoe ineens. Jaren kijkt hij niet naar de zolder om en nu moet ineens alles leeg. "Max, Nina... jassen en schoenen aan!"

Hormonale tranendal

Mijn stem slaat over en ik voel hoe Paul mij aankijkt. Mijn ogen lopen, voor de zoveelste keer deze week, vol en ik word kwaad. Niet huilen waar Paul bij is! Nog twee minuten en dan kun je je eigen watersnoodramp bij elkaar brullen.

Maar ik had van alles in gedachten tegen mezelf kunnen zeggen; tegen dit hormonale tranendal is niets opgewassen. "Gaat het?" Paul kijkt verbaasd. "Ja, het gaat. Zet jij vooral alles wat je nog aan mij herinnert in dozen op mijn stoep en uit je huis! Ik hoop dat het je oplucht."

Geschrokken snoetjes

De kinderen, die net nog luidruchtig in de gang hun spullen bij elkaar pakten, zijn muisstil geworden. Ik geef ze allebei een stevige knuffel en een kus en zeg dat ze zich geen zorgen om mij moeten maken. Maar aan hun geschrokken snoetjes te zien, doen ze dat nu wel. Wat maak ik toch een chaos van mijn leven.

De populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek is nu vanaf de eerste aflevering wekelijks op VROUW.nl te lezen. Heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Elke vrijdagochtend staat er op VROUW.nl een nieuwe aflevering!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.