794406
Vrouw

Opgebiecht

'Ik houd haar aan de lijn'

Ik houd mijn dochter letterlijk aan het lijntje. Ze heeft nogal de neiging om weg te lopen als we over straat lopen en ik ben haar daardoor al een paar keer kwijtgeraakt. Met dit riempje kan ik haar nu dichtbij me houden.

Vroeger zag je het vaker in het straatbeeld: kinderen vast aan een tuigje, alsof je een hond aan het uitlaten was. Een belachelijk gezicht vond ik. Hoezo kun je je kind niet gewoon aan het handje vasthouden, je doet hem toch geen riempje om?

Handig

Nu ik zelf een kind heb, begrijp ik het heel goed, waarom zo’n riem ontzettend handig is. Mijn 2-jarige dochter is nogal avontuurlijk ingesteld. Al sinds ze kan lopen, vliegt ze alle kanten op. Zo is ze al een paar keer tot mijn grote schrik in een onbewaakt ogenblik 'verdwenen' in een drukke omgeving. Een keer in de stad en een keer aan het strand. Het angstzweet brak me uit. Wat er dan door je heengaat als je merkt dat je kind van het ene op het andere moment uit het zicht is verdwenen.

Paniek

Beiden keren duurde het een paar uur voordat we haar weer hadden gevonden. De ene keer werd ze in een snoepwinkel gevonden en de andere keer stond ze bij een strandwacht op ons te wachten. Wat een paniek er dan is. Je haalt je van alles in je hoofd. Misschien is ze wel meegelokt door iemand met kwade bedoelingen?

En het gebeurde wel vaker dat ze zich los wist te wrikken uit mijn hand en dan probeerde er vandoor te gaan. Gelukkig was ik er dan snel genoeg bij, maar het maakt alledaagse dingen als even een boodschap doen een hels karwei.

Tuigje

Een vriendin raadde me aan om mijn dochter door middel van een tuigje bij me in de buurt te houden. Hoe groot mijn weerstand in het begin was, hoe blij ik er nu mee ben.

Natuurlijk ik krijg vaak commentaar op straat van mensen die dingen zeggen als 'Moet dan nou?'. Ik kan alleen maar zeggen: 'Ja, voor nu moet dat even. Want een kind kwijtraken is erger dan haar aan het lijntje houden!'

Heb jij iets op te biechten? Laat het ons weten en mail naar oproep@vrouw.nl.