794647
Vrouw

In het nieuws

Met het gezin naar Griekenland: wij gaan gewoon!

Je kijkt er inmiddels flink wat maandjes naar uit: jullie welverdiende vakantie naar Griekenland met het gezin. En hoewel het weer er stralend is, breiden de donderwolken zich boven het land uit. De kranten staan vol onheilspellend nieuws: van banken die een hele week dicht blijven. Van een stormloop op cash. En van toeristen die met goed gevulde buidels geld over straat lopen. Gaan jullie naar Griekenland? Of zijn jullie er al?

De Griekse exit uit de EU is vrijwel onvermijdelijk en de Griekse banken blijven tot volgende maandag dicht. Pinnen kan er maar mondjesmaat. Wat doe je als je nog van plan bent om op vakantie te gaan naar Griekenland. Boek je om of zorg je dat je gewoon voldoende cash meeneemt? En had jij net een trip naar Noord Afrika gepland, maar ben je daar nu niet meer zo zeker van, praat dan hier mee. Wellicht blijf je dit jaar in Nederland, terwijl je dat nooit eerder gedaan hebt. Of zoek je het dichterbij huis dan je doorgaans doet. Praat hieronder mee!

Hollandse nuchterheid

Op Schiphol overheerst de Hollandse nuchterheid. Marinka, Sebastiaan en zoontje Bodhi rekenen op een zorgeloze trip.  "Ons hotel heeft ons verzekerd dat we tijdens ons 12-daagse verblijf alles met de creditcard kunnen betalen, maar voor de zekerheid hebben we ook genoeg cash mee”, aldus Sebastiaan.

Het gezinnetje reist naar Athene en gaat vanuit daar met de boot verder. „Alleen jammer dat het de komende dagen ook zulk lekker weer wordt in Nederland. Dat maakt onze vakantie net iets minder speciaal, hè?”

Alles is al betaald!

Piet en Elleke zullen eveneens weinig van de financiële puinhoop in het land merken, denken ze. „Wij zitten acht dagen lang in een all inclusive hotel op Rhodos”, glimlacht Elleke. „En alles is al betaald. Dus zonder geld op zak kunnen we altijd nog aan ons zwembad liggen met een hapje en een drankje.”

Lees hier meer verhalen van vakantiegangers.

Praat mee: Zorgen of zorgeloos?

Hebben jullie nog een vakantie naar Griekenland op stapel staan? Maken jullie je zorgen of eigenlijk helemaal niet? Hoe bereiden jullie je voor? Praat hieronder mee!

Wil je jouw verhaal delen met VROUW? Mail dan naar oproep@vrouw.nl en wie weet lees je jouw verhaal wel terug op VROUW.nl!