Nieuws/Vrouw
795431
Vrouw

Uitvinding

Condooms bekennen kleur!

Dat jongeren wel degelijk nadenken over geslachtsziektes, bewijzen drie tieners uit Engeland. Zij bedachten namelijk een condoom die van kleur verandert als iemand een soa heeft. Wordt ‘ie geel? Dan heb jij of je sekspartner herpes.

De 13- en 14-jarige bedenkers Muaz Nawaz, Daanyaal Ali en Chirag Shah uit Londen wilden het ontdekken van een soa zo veilig mogelijk maken. Met hun uitvinding S.T.EYE. hebben ze de innovatieprijs gewonnen op de TeenTech Awards. Ze ontvingen een geldprijs van duizend pond en een trip naar Buckingham Palace. Alle jongeren die deelnamen werden uitgedaagd om een uitvinding te ontwikkelen die het leven beter, simpeler of makkelijker maakt.

Bacteriën

Met hun kameleon van een condoom kunnen ze het leven zeker simpeler maken. Maar hoe werkt het precies? De moleculen in het condoom hechten zich aan de bacteriën van de soa, als die aanwezig is. Vervolgens reageert de condoom daarop door in een bepaalde kleur te veranderen.

'Wat een uitvinding'

VROUW lezeres Lizzy (22) reageert verbaasd op het vernieuwde anticonceptiemiddel: “Bestaat dat? Wat een uitvinding! Ik vind condooms altijd een gedoe, maar wel echt handig dat je er zo makkelijk achter kan komen of iemand een soa heeft. Het lijkt mij wel ongemakkelijk als je dan ineens zelf een soa blijkt te hebben. Maar ook wel weer fijn dat als blijkt dat je allebei niets hebt, dan kun je daarna veilig zonder condoom verder. Ik zou mijzelf ook regelmatig testen met zo’n condoom. ”

Helaas zal Lizzy nog even moeten wachten op het wondercondoom; het is nog niet duidelijk wanneer deze in de schappen ligt. Wat vind jij van deze uitvinding? Komt deze bovenaan te staan op jouw boodschappenlijstje?

Meer over seks en relaties op VROUW.nl: