Vrouw/Praat Mee
796795499
Praat Mee

Vertel eens eerlijk... Waarvoor gebruik jij de kinderbijslag?

portemonnee

portemonnee

Op de laatste dag van juni maakt de Sociale Verzekeringsbank de kinderbijslag over. Geen vetpot, maar toch heel welkom. Journalist Nicole Gommers kijkt er in ieder geval weer reikhalzend naar uit.

portemonnee

portemonnee

Toen ik in verwachting was van mijn oudste zoon, had ik een mooi voornemen: de kinderbijslag zou ik elk kwartaal netjes overmaken op zijn spaarrekening, zodat deze 'tegemoetkoming' van de overheid een spaarpotje zou vormen voor zijn studie (naast alle andere astronomische bedragen die we zouden sparen). Want als werkende moeder zou ik de kinderbijslag immers niet echt 'nodig' hebben. En wat kun je er dan beter mee doen dan de toekomst van je kind financieren?

Speelgoed

Inmiddels ben ik een doorgewinterde moeder van twee en weet ik dat dit voornemen net zoiets is als bedenken dat je kind alleen maar verantwoord, houten speelgoed krijgt, in plaats van plastic lawaaispeelgoed. Althans, voor mij. Het sparen van astronomische bedragen valt nogal tegen en zelfs de kinderbijslag gaat meestal gewoon op aan waar het voor bedoeld is.

Het begon met luiers en pakken melkpoeder, maar al snel ging de kinderbijslag gewoon op in het grotere geheel van mijn bankrekening, die er vaak behoorlijk geplunderd uitziet door alle kosten die ik maak voor kleren, schoenen (alweer overal uitgegroeid?!), kinderopvang, wéér een verjaardagscadeau voor een kinderfeestje, leerzame uitstapjes, noem het maar op.

Spijlenledikant

Mijn jongste is inmiddels 3 en slaapt nog in een spijlenledikant, maar is eigenlijk wel toe aan een grote-jongens-bed. Mét matras, matrasbeschermer, dekbed en twee overtrekken natuurlijk. De oudste zit ineens met z’n knieën tegen het stuur van z’n fiets.

En zo is er altijd wel iets. Bills, bills, bills. Met andere woorden: die 395,34 euro voor twee kinderen onder de 5 is al uitgegeven voordat het op de rekening staat: een welkom bedrag dus waar ik elk kwartaal blij mee ben.

Praat mee

Wij zijn benieuwd: kijk jij ook reikhalzend uit naar de kinderbijslag? Gebruik jij het om de 'gaten' op je bankrekening te dichten, of heb jij er altijd een specifieke bestemming voor? Lukt het jou wel om het bedrag op te sparen voor je kind? Praat met ons mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.