Vrouw/Praat Mee
800348719
Praat Mee

Beter een rijke buur... Zou jij je miljoenen delen?

Stel, je wint een mooi bedrag. In je hoofd heb je het geld al uitgegeven aan een nieuwe auto, een mooie reis of de aflossing van je hypotheek. Maar je kán het geld natuurlijk ook delen met je omgeving...

In het Friese dorpje Eastermar werd op de eerste dag van dit nieuwe jaar 53,9 miljoen uitgedeeld. Het bedrag werd verdeeld onder de mensen met een lot, wonend op de postcode 9261. In de Leeuwarder Courant vertellen winnaars Tjeerd en Marian Posthumus dat de komst van 'de rode vrachtwagen' hét gesprek van de dag was en dat de meest gestelde vraag die dag was: 'Hast ek in lot?'.

Fonds

Flink balen als je niet ingeschreven stond bij de loterij en dus de miljoenen aan je neus voorbij zag gaan. Toch hoeven de inwoners die ernaast grepen niet te treuren: drie winnaars houden het gewonnen bedrag niet voor zichzelf, maar delen het met andere dorpsgenoten. Een deel van het bedrag stopt het drietal in het door hen opgerichte Eastermarder Kanjerfonds.

Volgens een onderzoek van vorig jaar van de Postcode Loterij zijn andere populaire bestemmingen voor grote geldbedragen een auto - 'Geen blitse Porsch, maar een degelijke Volvo' - of een mooie reis.

Maar het is niet voor elke winnaar vanzelfsprekend om te delen. Zo zegt een vrouw die vorig jaar een hooggeldbedrag won liever niet anders benaderd te willen worden na het winnen van het geld. De rekening voor een etentje buiten de deur wordt nog steeds door het hele gezelschap gesplit.

Praat mee

Wat zou jij doen met een groot geldbedrag? Houd je het voor jezelf of zou je wat weggeven? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.