Nieuws/Vrouw
801181
Vrouw

Wat Zij Vindt

'Schandalig dat Disney op Kim Kardashian ingaat!'

Kim Kardashian. In een normaal gezin geboren - ook maar ‘gewoon een meisje met een dikke kont’ - maar nu, aan de arm van Kanye West, tot mythische proporties verheven door haar vette bankrekening. Bekend zijn om je geld.

Om je exorbitante uitgavenpatroon. Om je 30.000 verschillende jurken, 47.000 paar schoenen en je dagelijks wisselende uiterlijk. Ik probeer echt in te zien dat ze misschien wel een heel leuke vrouw is, maar het lukt mij niet. Hoewel ik nog geen woord met haar heb gesproken, durf ik vanaf de zijlijn te stellen dat ze zo geschift is al een pak yoghurt. Het bericht dat vandaag naar buiten kwam, deed de deur definitief dicht. Wat een gigantische uiglijder van ‘ werels bekendste pretpark.

Disneyland afhuren voor je 2-jarige dochter. Dat vraagt om een corrigerende tik.

Als je zou willen, zou je jezelf iedere dag kunnen verliezen in nieuwsberichten over Kim K. Ze hebben één ding gemeen; ze zijn allemaal even inhoudsloos. Dan zoekt ze weer een draagmoeder voor haar tweede kindje (inmiddels overbodig, South West is in de maak), dan gaat ze opnieuw trouwen met Kanye (het huwelijk vond immers al een jaar geleden plaats) en dan weer laat ze zich op de gevoelige plaat vastleggen in een pot muurverf, Ral 9010.

En terwijl de wereld nou zou roepen; ‘Hey Kim, we don’t give a f*ck!’, smullen we massaal van de volstrekt lege nieuwtjes. Ik probeer wel eens te achterhalen waarom dat is. Ik denk dat het komt omdat het zover van de realiteit afstaat en wij ons er niets bij kunnen voorstellen dat je zo je leven inricht, simpelweg omdat één dag Kim Kardashian zijn ons al drie jaarsalarissen zou kosten. Het is een freakshow, meer niet.

Disneyworld afhuren voor je peuter. Daar trek ik wel de grens. Dat het park een dag dicht gaat voor North West en haar gevolg, vind ik meer dan verschrikkelijk. Je zal je zuurverdiende vakantie zo hebben ingericht dat je toevallig precies die dag met je kinderen een bezoek aan dat pretpark had gepland. Zie je de beteuterde smoeltjes van talloze opgewonden kinderen al voor de ingang waar het bordje ‘Closed for North’ hangt? Ik denk niet dat ik die dichte deur heel goed zou trekken. Ik vind het een grote schande dat Disney zich voor dit soort hysterie leent. Disney is als ouders die op iedere wens van hun tot op het bot verwende kind ingaat. Disney zou glashard ‘NEE’ moeten zeggen. En erachteraan: ‘Ben jij helemaal gek geworden, verwend nest!’

Arme North. Als dit je tweede verjaardag is, dan zal mama over een paar jaar wel de wereld voor je afhuren. Dan moeten alle normale mensen in hun huisjes blijven, zodat zij zonder gestoord te worden over straat kan lopen. Het moet immers ieder jaar een beetje gekker. Je Sweet Sixteen vier je in de ruimte, uiteraard. Met al je vriendinnen.

En toch vind ik het jammer dat ik Kim nooit spreek. Ik zou haar namelijk wel wat vragen willen stellen. En dan niet de geijkte, zo van ‘Wie is je favoriete designer en waar komen die schoenen vandaan’, maar ‘Besef jij eigenlijk zelf wel dat je in een zelf bewerkstelligde en gekochte wereld leeft?’. Iets zegt mij dat zo’n interview er nooit zal komen.

Ik hoop dat Disney voor het grote feest bij zinnen komt en het feestje afblaast. Ze mogen wat mij betreft het park wel een dag sluiten, maar dan alleen toegankelijk maken voor

kinderen die het écht nodig hebben. Kinderen die om wat voor reden dan ook nog nooit een speeltuin, laat staan een pretpark hebben gezien. Maar net als Kim, laat Disney zich leiden door geld. Leeg hoor. Heel leeg!

Lees ook:

Wil je meepraten over Wat Zij Vindt? Dan kan dat áltijd onder de artikelen van onze panelleden. Of tweet met ons mee met #watzijvindt!