Vrouw/Praat Mee
802342436
Praat Mee

Constance: Bedankt lieve vrienden zonder kinderen, bedankt

Hollandse Hoogte

Hollandse Hoogte

Wanneer je (nog) geen kinderen hebt, heb je hele andere gesprekken dan wanneer je wél koters in huis hebt. Je leven verandert wanneer je kids krijgt en daarmee veranderen de gespreksonderwerpen. Het lijkt makkelijker deze te bespreken met andere moeders. Maar hoe zit het met jouw vriendinnen zonder kinderen?

Hollandse Hoogte

Hollandse Hoogte

Een korte rondvraag op de redactie levert al snel herkenbare uitspraken op: "Wanneer ik met twee medemoeders en een kinderloze vriendin afspreek, vind ik het heel leuk ze allemaal te zien. Maar hoe sappig ik het ook vind om de verhalen van mijn single-vriendin aan te horen, wil ik het toch ook even over luizen en andere netelige zaken hebben. De oplossing? De moeders spreken gewoon iets eerder af."

Kinderloze vrienden

Ook Constance Hall merkte haar kinderloze vrienden op en schreef hen een brief, waarin de Australische blogster hen bedankt voor hun interesse in haar kinderen, terwijl ze die zelf dus niet hebben. "Jullie komen naar de verjaardagen van mijn kinderen, niet omdat jullie daar door je eigen kinderen heen gesleept worden, maar omdat jullie zelf wíllen komen. Jullie lachen oprecht om de verhalen over mijn kinderen, niet omdat jullie er ervaring mee hebben, maar omdat jullie echt geïnteresseerd zijn."

"Jullie gaan mee naar kindvriendelijke restaurants en eten smaakloze krulfrietjes, terwijl mijn veel te drukke kinderen op je telefoon spelen of je drankje omver gooien. En dat terwijl je ondertussen bij een of andere leuke opening hadden kunnen zijn. Of samen met interessante mensen naar een andere leuke gelegenheid hadden kunnen gaan."

Praat mee

"Ik kan zelf geen moment herinneren waarop ik nog geen kinderen had, maar wel bereid was een zaterdagavond uitgaan op te offeren om bij vrienden met kinderen thuis Twister te spelen. En daarom waardeer ik het extra dat jullie dat wel doen."

En hoe zit dat bij jou? Hoe is in jouw vriendenkring het aantal moeders en het aantal vrouwen zonder kinderen verdeeld? In welke zin houden jullie rekening met elkaar? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.