Vrouw/Praat Mee
809835614
Praat Mee

'Na al die aanslagen, zie je mij niet meer in een menigte'

Met de aanslag in Manchester nog vers in het geheugen, zijn mensen gaan twijfelen of ze nog wel in grote menigtes willen staan. Zo is vanavond de finale van de Europa League en dat betekent dat alle diehard Ajax-fans zich verzamelen op het Museumplein. Durf jij dat nog wel?

Ook horen we geregeld van mensen dat ze na de aanslagen in het Bataclan en nu ook net buiten de Manchester Arena niet meer naar concerten durven. Yolanthe Sneijder-Cabau zei het gisteren ook nog bij RTL Late Night.

Substantieel

We kunnen ons goed voorstellingen dat jij je zo voelt, aangezien de dreiging in Nederland substantieel is (niveau 4 van 5). Maar interessant om te weten is dat de kans om te verongelukken in Europa volgens BusinessInsider 127 keer groter is dan bij een aanslag. En in de auto stap je ook nog gewoon. Toch?

Praat mee

Wij vragen ons daarom af of jij jouw leven laat leiden door angst. Mijd je het vliegtuig omdat je bang bent voor een terrorist? Of kijk je vanavond op de bank naar Ajax om de menigte te ontwijken? En een concert, durf je daar nog heen? En je kinderen, laat je die nog gewoon gaan? Kortom, praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.