Vrouw/Praat Mee
815697926
Praat Mee

Praat mee

’Moeten wij ook in Nederland vaker een mondkapje dragen?’

In andere landen is het bijna overal verplicht om een mondkapje te dragen. Niet alleen in het ov maar ook in de winkels en horeca kom je niet binnen zonder een mondkapje. En daar houdt het nog niet op. Ook als je in een restaurant naar de wc wilt, moet je er soms eventjes eentje dragen. Vind je dat we in Nederland ook vaker een mondkapje moeten dragen?

In Duitsland bijvoorbeeld is het al langere tijd verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, de openbare gebouwen, de horeca en de winkels. In andere landen is het al langer verplicht om op verschillende plekken een mondkapje te dragen. Zo geldt in Frankrijk: hoe meer besmettingen er zijn, in hoe meer steden de mondkapjesplicht wordt ingevoerd. Sinds 1 september is daar een mondkapje dragen op het werk zelfs verplicht. Dat mag alleen worden afgedaan in individuele en afgesloten werkkamers.

Ook in België draag je standaard een mondkapje in openbare gebouwen en in het openbare vervoer. In winkels en horeca is een mondkapje verplicht als afstand houden lastig is. Hier geldt de plicht voor iedereen vanaf 12 jaar en ouder.

Praat mee:

Vind jij dat we in Nederland voortaan ook een mondkapje moeten opdoen zodra we de deur uitgaan? Denk je dat het handiger is als iedereen een mondkapje draagt op het werk, zodat we minder vanuit huis hoeven te doen? En zou je je er fijner en veiliger door voelen als de mensen die bij jou over de vloer komen er eentje dragen? Praat mee op onze Facebook-pagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd