Vrouw/VROUW magazine
816553692
VROUW magazine

VROUW Culinair

Lekker... Lamsoor en waterspinazie met garnalen in dragonroom

Lamsoor en waterspinazie met garnalen in dragonroom

Lamsoor en waterspinazie met garnalen in dragonroom

Het thema van VROUW Magazine is deze week astrologie. Tja, er zijn maar een paar sterrenbeelden die je kunt eten. In sommige landen staat er misschien Steenbok op het menu, maar gebakken Maagd of Waterman lijkt me geen aanrader. Vissen doen het echter heel leuk in de keuken. In meerdere opzichten!

Lamsoor en waterspinazie met garnalen in dragonroom

Lamsoor en waterspinazie met garnalen in dragonroom

Ingrediënten

Voor 2 personen:

- 40 g lamsoor (of zeekraal)

- 40 g waterspinazie (te koop bij de toko)

- 4 sneden zuurdesembrood

- 150 g gekookte Hollandse garnalen, gepeld

- ¼ mango, vruchtvlees in kleine blokjes op kamertemperatuur

- 1 el haringeitjes

- zout en peper

Voor de dragonroom

- 4 takjes dragon, blaadjes fijngesneden

- 2 tl dijonmosterd

- 1 el wittewijnazijn

- 50 ml room

- zout

Bereidingswijze

Stap 1

Maak de dragonroom door de dragon met een snuf zout in een vijzel fijn te stampen.

Stap 2

Meng met de mosterd en azijn tot een egale saus. Voeg de room toe, roer door en breng op smaak met zout. Zet apart.

Stap 3

Verhit een scheutje olie in een koekenpan op halfhoog vuur en bak hierin de lamsoor of zeekraal met de spinazie 1-2 minuten. Laat iets afkoelen.

Stap 4

Rooster het brood in een broodrooster of op een hete grill.

Stap 5

Verdeel de lamsoor en spinazie over de toast.

Stap 6

Schenk wat aangemaakte room over de groenten en top af met de garnalen, mango en haringeitjes.

Stap 7

Strooi er wat zout en peper over. Serveer met extra dragonroom.

Eetsmakelijk!

Dit recept staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf).

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.