Nieuws/Vrouw
823031426
Vrouw

Sibel (26) uit 'Ik vertrek': Ik heb huwelijksaanzoeken gekregen

Sibel uit 'Ik vertrek'

Sibel uit 'Ik vertrek'

Sibel Ambagts (26) verhuisde twee jaar geleden met haar negentien jaar oudere ex (!) Michiel (45) naar Frankrijk. Haar toenmalige vriend Ed (53) bleef achter in Nederland. Ik vertrek filmde het Franse avontuur en die uitzending maakte heel wat tongen los.

Sibel uit 'Ik vertrek'

Sibel uit 'Ik vertrek'

Sibel: "We hebben heel veel berichten ontvangen na de uitzending. Omdat het nogal een bijzonder verhaal is hebben we zo min mogelijk op Twitter gekeken, want daarop wordt zo vaak onaardig gereageerd. Wel kregen we net de 21 leukste tweets over het programma binnen. Heel komisch."

Paar goede vriendinnen

"Kijk, voor ons is het allemaal heel normaal. We wonen nu al bijna vijf jaar samen, waarvan ook nog een jaar als stel. Volgens de Nederlandse norm is dat niet normaal; van je ex moet je zo ver mogelijk weg blijven. In Nederland was ik vooral heel veel aan het werk. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat was ik met paarden bezig.

Dat was zo mijn passie dat het niet erg was om daarin zoveel tijd te stoppen. Ik had niet heel veel vriendinnen, maar wel een paar hele goede. En ik was helemaal niet van het uitgaan, nog steeds niet. Een terrasje pakken in de zomer vind ik hartstikke leuk, maar ik ga niet naar de discotheek."

Paardenclinic

"Michiel leerde ik kennen tijdens eens paardenclinic die hij destijds organiseerde. Ik was deelnemer en het ging met mijn relatie niet zo goed. In Michiel en zijn toenmalige vrouw vond ik fijne gesprekspartners.

Mijn relatie ging over en ik verhuisde naar een appartementje in Amstelveen. Toen Michiels huwelijk stukliep, bood ik hem onderdak aan. Er was altijd al wel 'iets', maar pas toen hij bij mij kwam wonen bloeide dat echt op."

Leeftijdsverschil

"Van het leeftijdsverschil van negentien jaar schrok ik in het begin zelf ook. Ik vroeg mij af 'Is hij niet veel te oud?', 'Gaat dat geen moeilijkheden opleveren?'. Maar het voelde goed, en ook mijn ouders zeiden dat als het voor mij goed voelde, ik het moest doen.

Ik vond het op een bepaalde manier wel ongemakkelijk maar zag Michiel niet als een soort vader. Mijn vader is mijn vader, Michiel was mijn vriend. Toch hebben we het als liefdesstel niet gered. We waren te veel bezig met elkaar pleasen, waardoor we niet meer onszelf waren. Pas toen we beseften dat we leuker waren als vrienden, werden we weer hecht."

Ed

"Michiel vertelde al snel dat hij altijd nog eens naar Frankrijk wilde emigreren. Zelf ben ik opgegroeid in het centrum van Den Haag. De reuring was leuk maar ik heb altijd gezegd dat ik liever op het platteland wilde wonen. Toen Michiel met zijn Frankrijkplannen kwam, heb ik gelijk gezegd dat ik en mijn paarden zo met hem zouden meegaan.

Dus toen ik een relatie kreeg met Ed (53) heb ik dat ook gelijk tegen hem gezegd. Hij zei direct dat ik gewoon moest gaan. Uiteindelijk is de relatie vlak na de verhuizing stukgelopen. Ik weet niet of hij ooit jaloers is geweest op het feit dat ik met mijn ex naar Frankrijk ging verhuizen. Het was misschien allemaal teveel voor hem."

Huwelijksaanzoeken

"Op dit moment gaat het goed in Frankrijk. Michiel heeft een WiFi-business en ik draai de groepsaccommodatie. Koken, de locatie faciliteren en zorgen voor een cateraar indien gewenst. Daar ben ik allemaal verantwoordelijk voor. Als ik het nu moet voorspellen denk ik wel dat ik in Frankrijk blijf. Op deze plek en met Michiel.

Aan het einde van de uitzending zie je dat ik weer een nieuwe liefde heb leren kennen. Helaas is die relatie voorbij. Dat is niet erg, ik ben er wat makkelijker in geworden. Als je bij me wil zijn, dan is het leuk, en anders ga ik door. Maar misschien moet ik eens kijken naar alle huwelijksaanzoeken die ik na de uitzending heb ontvangen!"

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.