Vrouw/Opgebiecht
823830499
Opgebiecht

'Ik spring ook op als ik zie dat een ander zijn auto weghaalt'

'Ik ben net zo erg geworden als mijn pietluttige buren'

'Ik ben net zo erg geworden als mijn pietluttige buren'

Deze lezeres biecht op hoe de irritatie over parkeeroverlast in haar straat ervoor zorgde dat ze zelf ook zo'n tut werd die de buurt in de gaten houdt....

'Ik ben net zo erg geworden als mijn pietluttige buren'

'Ik ben net zo erg geworden als mijn pietluttige buren'

"Toen we net in dit schattige dorpje kwamen wonen, leken alle inwoners ontzettend vriendelijk. We maakten kennis met de buren aan weerskanten van ons huis en met de mensen die aan de overkant wonen. Beter een goede buur dan een verre vriend, nietwaar?

Betaald parkeren

De straat waarin we wonen heeft te maken met enorme parkeerdruk. Er ligt een groot winkelcentrum met betaald parkeerterrein om de hoek, daarom wijken veel mensen uit naar onze straat waar parkeren gratis is.

Toen wij ons huis betrokken, hadden we geen auto en waren we daar helemaal niet mee bezig. Wel viel het ons meteen op dat het parkeren voor veel buren een hoofdpijndossier is. Omdat plekken voor de deur vaak bezet zijn, moeten ze noodgedwongen uitwijken naar omliggende straten. Geen ramp, lijkt me. Voor gepensioneerden wel, zo heb ik gemerkt.

Zodra er een geparkeerde auto voor de deur vertrekt, zien we menig buurman naar buiten komen om zijn auto op te halen. Ze lijken er pas gerust op als hun bolide direct voor de deur staat, zodat ze er letterlijk zicht op hebben vanaf de bank.

Ideale auto

Vorig jaar kochten we zelf een auto, een Fiat 500. Lekker wendbaar, wat vooral handig is als je moet parkeren in volle, drukke straten. Je steekt hem overal tussen: ideaal! Soms kunnen we de auto voor de deur parkeren, soms wijken we uit naar een straat om de hoek. You win some, you lose some.

Soms parkeren we de auto voor andermans deur, als de plek voor ons huis bezet is. Het zijn namelijk parkeerplaatsen aan de openbare weg dus niemand kan aanspraak maken op een vast plekje. Dat is de buren overduidelijk een doorn in het oog. Toen we een weekje weg waren zonder auto wist de buurman niet hoe snel hij ons aan moest klampen toen we terugkwamen.

Onze auto stond namelijk al een week voor zijn deur en zijn uitzicht werd belemmerd. Dat hij liever zijn eigen auto voor de deur zet, liet hij achterwege. Ik knapte al gauw af op al die lieve buurtjes die in werkelijkheid nogal zeurpieten blijken te zijn.

Auto bekrast

Wie 's avonds na zessen thuiskomt, kan naar een parkeerplaats fluiten. Dat drijft mensen tot wanhopige situaties waarbij ze hun auto in onmogelijke hoeken proppen. Niet zelden hoor ik rond middernacht brullende auto's omdat iemand weer op bizarre wijze aan het inparkeren is. Ik moet er vaak om lachen.

Dat de irritatie bij andere buren hoog zit, is te merken aan de keren dat lokale handhavers erbij gehaald worden. Ergernissen monden uit in scheldpartijen, niet zelden is een auto bekrast in de straat. Natuurlijk valt niet te bewijzen dat dit voortkomt uit de parkeeroverlast maar het moet haast wel...

Toch betrap ik mezelf er inmiddels ook op dat ik opspring als ik onder de gordijnen door zie dat iemand zijn auto voor onze deur weghaalt. Dan denk ik aan de plek waar onze auto staat en denk ik: 'Zal ik...?' Ik kan niet ontkennen dat ik weleens mijn badslippers aanschiet om mijn auto op de hoek te gaan halen, zodat hij voor de deur kan staan. Met andere woorden: ik ben net zo geworden als mijn buren!"

Jij op VROUW.nl

Heb je ook iets op te biechten?

Stuur dan een berichtje

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.