Nieuws/Vrouw
823944679
Vrouw

Bijzondere avond? Met deze tips straal je in luttele seconden!

VROUW-collega Enith staat als beauty-expert niet alleen elke week in VROUW Magazine, ook op de redactie geeft ze zo nu en dan een - letterlijk en figuurlijk - mooie tip. En die willen we jou natuurlijk niet onthouden! Deze keer geeft ze ons een lesje basismake-up. Zo straal je in luttele seconden!

Misschien heb je na dit zonnige weekend wel weer een beetje kleur gekregen en wil je het nog wat aanzetten. Of niet, en vind je het gewoon leuk om je huid een stralende gloed te geven wanneer je naar een leuk feestje gaat of een date bij kaarslicht hebt.

De nieuwste generatie basismake-up is bedoeld om je huid op een snelle manier te egaliseren en roodheid en vlekjes te verdoezelen. En als topping gebruik je gewoon megaglanzende oogschaduws, lipsticks en een poeder-highlighter die het licht weerkaatst.

Zo doe je dat:

Stap 1:

Zorg voor een mooie basis met een vloeibare foundation. Voor een optimaal resultaat gebruik je een foundation met glanspigmenten. Breng de foundation met een kwast aan op je voorhoofd, onder je ogen, langs en onder je neus. Strijk altijd naar boven en richting buiten.

Stap 2:

Met een koper- of koraalkleurige blush breng je wat frisheid aan. Strijk het net onder het hoogste punt van je jukbeenderen richting de slapen.

Stap 3:

Kies voor een lipstick in dezelfde tint als je blush.

Stap 4:

Vanaf nu is het tijd om te stralen. Het glanslaagje moet er natuurlijk uitzien, alsof je huid blaakt van gezondheid. Dus gebruik een highlighter in poedervorm en vermijd zoveel mogelijk glitter. Glitters laten het glanslaagje er namelijk onnatuurlijk uitzien.

Kies bij een lichte huidskleur met een rozige ondertoon voor een glanspoeder dat naar zilver of roze neigt. Bij een warme huidskleur met een gele ondertoon kun je het beste kiezen voor een perzikroze goud en bij een donkere huid kun je koper, brons of goud hebben.

Stap 5:

Strijk met een highlighting- of blushkwast over het glanspoeder, klop het teveel op je hand van de kwast af en strijk de kwast vanaf halverwege boven je wenkbrauwen richting de jukbeenderen (in de vorm van een C). Het glansje moet vooral hoog op de jukbeenderen en op de slapen te zien zijn.

Jij op VROUW.nl

Wat doe/gebruik jij om te stralen?

Deel je beauty-tips met ons!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.