Vrouw/In het nieuws
828447747
In het nieuws

Zo maak je een kleine woning kerstklaar!

Hartstikke leuk, al die uitbundig versierde woonkamers, maar met een kleine woning is decoreren voor kerst een stuk lastiger. Want waar laat je de boom? En hoe voorkom je dat de ruimte nog kleiner lijkt dan dat 'ie al is? Met deze vijf tips stoom je jouw kleine woning klaar voor Kerstmis.

1. Kersttakken

Knip een paar takken van de kerstboom van buren/vrienden of ga langs het tuincentrum of de bloemist voor een paar mooie groene takken. Thuis zet je ze in een doorzichtige vaas en versier je de ’boom’ met wat lichtjes en andere kerstversiering. Wil je liever een hele (nep)boom? Dan kun je natuurlijk altijd voor een miniatuur gaan.

2. Kerst onder een stolp

Wat ook leuk kan zijn, is een kerstlandschapje onder een stolp. Voor een paar euro heb je al een mooi glazen exemplaar. Eronder leg je wat nepsneeuw, engelenhaar, lichtjes, een leuk huisje en/of beestje. Je kan er ook voor kiezen om een aantal kleine stolpen naast elkaar te zetten.

3. Boom op de muur

Een kerstboom hoeft anno 2019 geen echte boom te zijn. Zo kun je ook kiezen voor een metalen variant. Die neemt minder ruimte in dan een echte en zorgt er meteen voor dat je het ’naaldenprobleem’ omzeilt. Heb je zelfs daar geen plek voor, dan kun je een kerstboom maken door lichtjes, foto’s of kerstkaarten op een vrije muur te hangen in de vorm van een kerstboom.

4. Kerstkransen

Vul je muur op met kerstkransen (echt of nep), die je versiert met rode linten, lichtjes en misschien wat kerstballen. Geeft net zoveel sfeer als een kerstboom, maar neemt net even wat minder ruimte in.

5. Lampenslingers

Koop een aantal kerstverlichting-snoeren en maak er een lampenslinger van. Bevestig die op een nog lege muur en hang er met knijpertjes kiekjes uit 2019 aan. Zo kan al je visite meteen zien wat jij afgelopen jaar allemaal hebt meegemaakt!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.