830005
Vrouw

Zeven vragen over privé leasen

Zo’n nieuwe, glanzende, geleasde auto? Dat is toch alleen iets voor zakenmensen? Dus niet. Iedereen kan een auto leasen. Zeven vragen én antwoorden over het privé lease abonnement van Athlon.

1 Kan iedereen leasen?

Ja, ook mensen die een auto nodig hebben voor hun gezin kunnen een auto leasen. Voordeel is dat u een nieuwe auto kunt rijden die past bij uw situatie, zonder dat u een smak geld op tafel hoeft te leggen. Ook heeft leasen als voordeel dat het u bevrijdt van gedoe rondom het bezit van een auto. Denk hierbij aan onderhouds-kosten, wegenbelasting en kosten voor de verzekering of onverwachte reparaties. 

2 Betaal ik dan bijtelling?

Nee, bijtelling geldt alleen voor het privé gebruik van een zakelijke auto. Maar privé lease is juist voor particulieren; u betaalt zelf en dus is er geen sprake van bijtelling. 

3 Wat kost leasen precies?

Dat ligt aan de auto en aan het aantal kilometers dat u denkt te gaan rijden. In ieder geval kunt u vooraf precies zien wat u per maand gaat betalen. En wie dan de rekensom gaat maken, zal zien dat leasen vaak goedkoper uitvalt dan een (nieuwe) tweedehands auto kopen. Zo least u privé een Citroën C1 al voor € 199,- per maand. 

4 Wat zijn de voor- en nadelen?

De voordelen zijn helder: u kunt een nieuwe auto rijden die past bij uw gezinssituatie, zonder de zorgen die een eigen auto met zich meebrengen. Wegenbelasting, verzekering, onderhoud, reparatie en banden zijn allemaal in de prijs inbegrepen. U hoeft alleen nog te tanken. Daar staat tegenover dat u een financiële verplichting aangaat voor een periode van twee tot vier jaar. Die verplichting gaat u natuurlijk ook aan bij een nieuwe (tweedehands) auto, alleen gaat het dan vaak ‘ongemerkt’; de auto wordt minder waard, er zijn onderhoudskosten, u betaalt wegenbelasting... Bij een privé lease abonnement van Athlon heeft u vooraf direct overzicht wat de auto u kost. 

5 En als ik ervan af wil?

Voordat u het abonnement afsluit, wordt gekeken of ’t past bij uw financiële draagkracht. Mocht uw financiële situatie plots veranderen, bijvoorbeeld door ontslag of scheiding, dan kunt u bij Athlon Privé Lease uw contract kosteloos laten ontbinden. 

6 Waar let ik op bij het afsluiten van een privé lease abonnement?

Er zijn veel verschillen op de markt dus het is inderdaad opletten geblazen. Soms bent u verplicht om de auto na vier jaar te kopen. Soms zit er geen onderhoudscontract bij, in andere gevallen is de wegenbelasting niet meegerekend. Bij een privé lease abonnement van Athlon geldt dat allemaal niet: bij de prijs zit alles inbegrepen. U hoeft alleen nog maar te tanken. 

7 Kan ik zomaar bij iedere dealer een auto leasen?

Kijk gewoon op www.athlonprivelease.nl. Daar kunt u een type auto selecteren die bij uw situatie past. Ook wordt dan meteen duidelijk hoeveel u gaat betalen. Athlon kan ook een proefrit voor u regelen via een dealer in de buurt. Want uiteindelijk is een nieuwe auto ook een gevoelskwestie natuurlijk. Met een privé lease abonnement van Athlon maakt u in ieder geval een veilige, betaalbare keuze. 

Aanbieding

Speciaal voor VROUW biedt Athlon 10 procent korting bij een Athlon Privé Lease abonnement. Kijk voor uw kortingscode en de actievoorwaarden op www.athlonprivelease.nl/vrouw!