Nieuws/Vrouw
830439320
Vrouw

Blog Robert en Ingrid Eindelijk van start!

Robert en Ingrid behoren tot één van de drie stellen die wij volgen tijdens de Lekker in je vel-challenge. In hun eerste blog schrijven zij over alle nieuwe uitdagingen die zij aangaan: van de eerste koude douche tot het weerstaan van de chips.

Vrijdag 8 januari: de eerste dag van de lekker in je vel-challenge! Wat hebben we er zin in.

SLIM Cool

De challenge begint met de eerste uitdaging: een koude douche. Nooit gedacht, maar wat is dat eigenlijk een prettige manier om de dag mee te beginnen. Rustig doorademen en de kraan steeds wat kouder draaien: heerlijk! Na één dag weten we al: dat houden we erin!

Nieuwe uitdagingen...

Een volgende uitdaging is om op alleen een kwarkje met lijnzaad en bosbessen als ontbijt (om zes uur s’ochtends) naar ons werk te gaan. Maar wat geeft het een goed gevoel als we pas rond lunchtijd trek krijgen. We genieten dan van een goed gevulde bak sla met bijvoorbeeld rauwkost, gerookte zalm en noten. Soms moeten we de maaltijden wel omgooien. Wanneer er een omelet voor de lunch op het menu staat en we deze in de ochtend aan het bereiden zijn bijvoorbeeld. Tja, dan kunnen we niet anders dan deze deze meteen als ontbijt te eten en het kwarkje mee naar ons werk te nemen.

Eén chipje?

Voor de start heeft Dr Leonard Hofstra zijn boek bij ons gebracht en uitleg gegeven over wat SLIM inhoudt en onze vragen beantwoord. De avondmaaltijden zijn smaakvol te bereiden met de ideeën uit zijn boek ‘Snel Slim’. Onze kinderen (pubers!) eten niet koolhydraatarm en nemen ook wel eens wat lekkers. Afgelopen weekend liep een zoon langs met een bakje chips en wilde ik uit automatisme één chipje stelen, maar ik tikte mezelf direct op de vingers: dat mag nu even niet!

Endorfine

Ook hebben wij de stap naar de sportschool gemaakt. We volgen een intake, proefles en inschrijving bij SportPlazaClub in IJmuiden en we gaan er tegenaan. De sportschoolwedewerker legt ons uit dat wanneer je goed traint, het stofje endorfine vrijkomt. Dat stofje geeft zo’n fijn gevoel dat het ervoor zorgt dat je graag weer sport. En laat dat nou meteen bij de proefles al gebeuren! We merken het allebei. Het is heerlijk om weer te bewegen, maar kunnen wij het volhouden om vier keer per week naar SportPlazaClub te gaan naast onze lange werkdagen, ons huishouden, onze kinderen en de hond? Aan de prettige, professionele begeleiding zal het niet liggen. Aan onze motivatie van nu ook niet.

Hoe het gaat met de andere adviezen van dr Leonard Hofstra? Dat lees je volgende week!

Sportieve groet,

Robert en Ingrid

Doe gratis mee aan de challenge

Op 8 januari zijn we van start gegaan met de Lekker in je vel-challenge​, maar meedoen kan nog steeds! Wil jij ook fitter en gezonder worden in 2016? Klik dan hier om je gratis in te schrijven!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.