832311
Vrouw

Horen, zien en meepraten: tv tip

Smeerpoetsen en sloddervossen

De een maakt het liefst de wc vier keer per dag schoon, de ander heeft al moeite met één keer per week. In Schoon Genoeg koppelt Viktor Brand smeerpoetsen en obsessieve schoonmakers.

„Ik heb echt met tranen in mijn ogen gestaan. Niet van verdriet, maar van de ammoniakstank! Schrijnend, om verdrietig van te worden”, vertelde Brand, die het overigens wel het meest interessante programma vindt dat hij ooit heeft gemaakt. Elke aflevering ontmoet Viktor twee zeer uiteenlopende mensen. In het ene huis reinigt de vrouw des huizes dwangmatig elke verdieping, tot er geen vuiltje in de lucht meer is. In de andere woning staat overal troep, staat de vaat torenhoog opgestapeld en spat de schimmel ervan af. Het doel van het programma is om de schoonmaakverslaafde van haar poetsdrang af te helpen en de sloddervos een beetje op de rit te krijgen.

Toen ik zwanger was van mijn eerste, kwam mijn schoonmoeder bij ons thuis een beetje helpen. Een poetsdiva, zo durf ik haar wel te noemen. Ze dook meteen het toilet in, waar ze met een emmertje sop dik een half uur bezig was. Even voor alle duidelijkheid: zoonlief heeft haar poetsdrang ook in zijn genen zitten… Na dat half uurtje kwam ze vrolijk de kamer binnen met de mededeling: ’Voor het oog kan het zo wel even, morgen maar weer verder’.

Ik vind een schoon huis heerlijk, maar je kunt het natuurlijk ook overdrijven. Ben jij een poetsdiva of een smeerpoets?

SBS6 - 20.30 uur - Schoon Genoeg

Over Ronneke

Televisiekijken, boeken lezen en naar muziek luisteren als dagelijkse job. Wie wil dat niet? Journaliste Ronneke van der Genugten geniet van deze droombaan. Gelukkig deelt ze die bevindingen nu ook dagelijks met ons op VROUW.nl!