Vrouw/Columns & Opinie
834506534
Columns & Opinie

'Stop met zeuren over de hitte!'

Opinie: 'Stop met zeuren over de hitte!'

Opinie: 'Stop met zeuren over de hitte!'

Zucht, steun, pfff! Dat het warm is, weten we allemaal. Maar dat geklaag erover... VROUW-hoofdredacteur Marieke 't Hart is er een beetje klaar mee. "Het is toch juist heerlijk dat je eindelijk eens kunt genieten van die mooie zandstranden die we hebben?"

Opinie: 'Stop met zeuren over de hitte!'

Opinie: 'Stop met zeuren over de hitte!'

Ja, het is warm vandaag. In het zuiden van het land kan het maar liefst 39 graden worden. Misschien wordt zelfs het nationaal warmterecord verbroken! En dus is het ‘hitteplan’ weer van uit de kast getrokken, waarbij we van de overheid adviezen krijgen als ‘drink voldoende water’, ‘trek dunne kleding aan’ en ‘blijf in de schaduw’.

Code oranje

Het KNMI zegt zelfs dat het code oranje is en dat we dus maar beter met z’n allen binnen kunnen blijven: code oranje! Dat betekent dat het op dit moment dus net zo gevaarlijk is om de weg op te gaan als wanneer het hard sneeuwt of stormt.

Dat zieke en oudere mensen niet blij zijn met deze warmte kan ik me goed voorstellen en ik weet uit ervaring dat het niet fijn is om in deze periode hoogzwanger te zijn. En het is vast ook niet prettig om buiten te moeten werken. Maar verder?

Genieten

Het is toch juist heerlijk dat we eindelijk eens kunnen genieten van die mooie zandstranden die we hebben? Dat we zonder jas naar buiten kunnen en tot ’s avonds laat op een terras of in de tuin kunnen zitten? Ik verbaas me er echt over dat zoveel mensen over de warmte zeuren. We gaan toch ook massaal naar Spanje, Griekenland en Turkije met vakantie? Daar is 39 graden in de zomer heel normaal. En daar is helemaal geen ‘hitteplan’ in werking gesteld.

Ik ben juist dolblij dat het eindelijk eens een paar dagen achter elkaar mooi weer is. Voor je het weet is het weer voorbij. Dus zeur niet, schakel een tandje terug en geniet ervan. Over twee maanden is het alweer herfst. Dan duurt het weer héél lang voor we op een terras kunnen zitten. En ja, dán hoor je mij wel hard klagen!

Jij op VROUW.nl

Wil jij een verhaal delen met de redactie of zit er een opinie in jouw pen?

Stuur dan een berichtje

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.