Nieuws/Vrouw
834784
Vrouw

Aflevering 63

Bibi wordt volwassen (denkt ze)

Bibi staarde uit haar raam. Het schemerde buiten. Tegen de lantaarnpaal die net was aangefloept, hing een laatste zieltogende fan van Nick. Of het was gewoon een pubermeisje wier hart net was gebroken en dat zichzelf een stuk in de kraag had gedronken.

Ze dacht aan de woorden van haar twee buurmannen. Iemand als Nick, zanger van een Boyband en net droog achter de oren met een vrouw die 7 jaar ouder was en niks meer te bieden had dan een hamster en een toch wel significant aantal kilo’s teveel; dat kon nooit wat worden. Ze vertrok haar mondhoek.

Toch jammer dat ze niet rookte. Dit zou een uitgelezen moment zijn om melodramatisch een sigaret aan te steken. Als de rook om je hoofd is verdwenen, dan komen de wolven. Of zoiets. Was dat niet een songtekst? Of waren dat twee songteksten door elkaar? Misschien moest ze er wel een liedje van maken. Werd ze op haar ouwe dag sing- en songwriter. ‘Uitstekend plan’, dacht ze een beetje bitter. ‘Schrijf ik me in voor dat programma van Chiel Beelen, werk ik aan mijn uitspraak (hoe onverstaanbaarder, hoe beter) en leer ik gitaar spelen. Of ukelele.

In feite, realiseerde ze zich, hadden Rick en Rein precies hetzelfde gezegd als Ryan. Door zichzelf wijs te maken dat ze verliefd was op Nick, saboteerde ze zichzelf. Ze was verdorie bijna 30. Wat had ze nou helemaal bereikt in het leven? Een baan waar ze niet echt heel blij van werd, een vrijgezelle status waar maar niet van af te komen was (en een onmogelijke crush ging daar niet bij helpen), een lijf dat niet bepaald aan de ideale maten voldeed en als belangrijkste gezelschap een hamster en twee homovrienden. ‘En een beginnend drankprobleem om mijn leven nog volmaakter te maken’, dacht ze cynisch terwijl ze haar glas nog eens volschonk.

Door het raam hoorde ze flarden trompetmuziek. ‘Nick’, realiseerde ze zich. En haar maag draaide een beetje om. Ze zuchtte diep. ‘Tijd om de boel drastisch om te gooien’, besloot ze toen. ‘Tijd om volwassen te worden en me als een normaal mens te gedragen.’ Resoluut gooide ze de plaid van haar benen. Cornelia Desdemonda die met een boog op de grond belandde, protesteerde luid. ‘Sorry’, mompelde Bibi terwijl ze haar telefoon pakte. Ze wist niet zeker aan wie dat was gericht. Tegen haar beledigde hamster of tegen haar bovenbuurman wiens melancholieke muziek haar ziel binnen leek te dringen terwijl ze het nummer van Thomas intoetste. ‘Hey’, zei ze, ‘ik heb nog een etentje van je tegoed.’

Twitter mee over Bibi's avonturen via #bibiswereld

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");