Vrouw/Tv thermometer
844086770
Tv thermometer

Echte Meisjes in de Jungle

’Niet schijten waar je slaapt of eet: die memo had Lena gemist’

We hebben er twaalf jaar op moeten wachten, maar dan heb je ook wat. ’Echte Meisjes in de Jungle’ is terug! „De ’Temptation-’ en ’Ex on the Beach’-types, maar dan in een soort ’Expeditie Robinson’-setting. Dat kan niet anders dan voor drama, ellende en sensatie zorgen. En laat ik daar nou net heel lekker op gaan,” aldus VROUW-redacteur Mariëlle. Daarom aan haar de eer om er elke week de momenten uit te pikken die haar het meest opvielen.

Aflevering 4

 • Michella wordt wakker en vertelt over haar nacht. Of haar versie: „Alles zat onder het bloed, echt een bloedbad, een horrorfilm, het zat overal” is een beetje overdreven óf de productie heeft vannacht snel een wasje gedraaid. Hoe dan ook, I feel you, Michella. Bloedzuigers zijn ranzig.
 • Terwijl Annebel en ’Jaanus’ de avond doornemen, staat Fabiola op de achtergrond te douchen alsof ze in een videoclip van een of ander vunzig nummer speelt en te doen alsof ze niet weet dat er wordt gefilmd. Want hállo, zo geil doucht toch niemand?
 • Hoe ik weet dat ze doucht alsof ze niet weet dat ze gefilmd wordt? Zo douch ik ook als ik weet dat anderen mij zien. Beetje verleidelijk met die douchekop over de borsten, handen over het lijf, buikie inhouden. En zéker niet dat beentje omhoog of door de hurken om de poes te spoelen.
 • Over het douchen gesproken: die handdoeken blijven verdacht wit. Zou er een hotelservice zijn die elke dag een nieuw, frisgewassen stapeltje komt langsbrengen? Van die vieze microvezel sneldrogende doeken van de outdoorwinkel hadden beter in de jungle gepast.
 • Fabiola’s voeten zien er vast beter uit als ze niet eerst een week door de jungle heeft gebanjerd, maar toch. Als zij 100, 200, 300 euro per filmpje vangt, kan ik dat ook met m’n hobbit-exemplaren. Dus... voetenfilmpje, anyone?
 • Ben ik de enige die op de vliegende dino’s zat te wachten tijdens die scène op de loopbrug?
 • Eetproef! Wie had gedacht dat Diva zo’n gangster was? Ze gooit die wormen naar binnen alsof het M&M’s zijn en sluit af met twee middelvingers voor de tegenpartij. Nu ik erover nadenk: Diva zou de perfecte seriemoordenaar zijn. „Als ze nog niet dood zijn, knijp je het leven er gewoon uit.” Meedogenloos, maar te schattig om überhaupt verdacht te zijn.
 • Tandenstokers zijn overrated. Lena gebruikt gewoon de nageltjes van gekookte kippenvoetjes. ‘Eten we thuis ook!’
 • Team rood heeft net sprinkhanen, wormen, shitsoep en weet ik wat nog meer gegeten, baddert in vunzige riviertjes en slaapt tussen de insecten. Maar als Annebel een ei (‘dat uit een kip z’n kont komt’ - Écht waar? Mind=blown) in het pastawater wil koken, vindt iedereen dát ineens vies.
 • Omdat Gaby het kamp om ‘medische redenen’ - vaag, ik heb info nodig... was ze toen al zwanger? - heeft verlaten, mag één lid van team blauw niet meedoen aan de volgende proef. Lena kiest voor Michella, die dat overduidelijk heel slecht trekt. Mies, ik vind je een heerlijk wijf, maar zullen we ‘abc-kap ermee’ op de basisschool laten? Je eigen team tegenwerken omdat je niet mee mag doen aan een proef is niet cool.
 • Regel één van de wildernis: schijt niet waar je slaapt of eet. Die memo had Lena alleen even gemist.
 • Team blauw gaat ervandoor met de geldprijs. Daarover gesproken: is er uitgelegd wat daarmee gebeurt? Gaat het naar een goed doel? Naar BBL’s, botox en facings? Ik heb vragen.
 • Drama, drama, drama in de volgende uitzending. Was het maar alvast maandag.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.