844550
Vrouw

Marjolein versus Marieke

Marjolein en Marieke zijn samen 7,5 kilo kwijt!

Verslaggeefster Marjolein Hurkmans en hoofdredacteur Marieke 't Hart gingen de VROUW Valt-af-challenge aan. Wie zou er weer in een maatje minder passen? Het is bekend, wie heeft de meeste kilo's achter zich gelaten?

Marieke 't Hart:

"Nou, de challenge is achter de rug. Ik ben 4,5 kilo afgevallen. Dat is minder dan het gemiddelde van onze lezeressen en ook minder dan vorig jaar, maar ach, toch een leuk begin. Zeker nu de zon zo lekker schijnt en we binnenkort weer in een rokje zonder panty kunnen, heb ik er wel weer zin in. Tijd voor een bikinichallenge. Ik heb een Fitbit aangeschaft, dat is een elektronische stappenteller die je in je beha kunt doen. En die is weer gekoppeld aan de App van de Weight Watchers. Kortom: niets staat mij nog een gestroomlijnd strandlijf in de weg. Nu alleen nog even weten wie er gewonnen heeft. Ben dus benieuwd naar het eindresultaat van Marjolein!"

Marjolein Hurkmans

"De teller staat op -3 kilo. Ja, dat klopt, dat is peanuts; jij wint Marieke! Tien weken een challenge aangaan en dan een slordige 3 ons per week kwijtraken. How slow can you go? En toch, ik zat erover na te denken en eigenlijk zit ik er helemaal niet mee. Kennelijk was ik minder gemotiveerd dan ik dacht om af te vallen. Misschien omdat ik gewoon best tevreden met mezelf ben momenteel. Zoals jij vorige week ook al schreef: waarom doen we onszelf dit eigenlijk aan? Wat is er mis met maat 42?

Ja maat 38 is leuker. Maar om dat te bereiken moet ik dus leven op louter sla, wortels en water. En ik houd van lekker eten. Ik houd best van een fijne salade hoor. Met advocado, of van die romige Ceasardressing. Het is echt niet zo dat ik alleen maar kan genieten van volvette chocolademelk met slagroom en cheesecake. Of van bitterballen. Ik word ook dolgelukkig van sap van watermeloen met ananas en munt (even in de blender met ijsblokjes), van stoofschotels en van versgebakken brood met roomboter. Ik houd van lange strandwandelingen met de hond, maar ik heb een broertje dood aan al is het maar 100 meter hardlopen (nee, ik doe niet mee aan de Tulpenrun van VROUW, maar ik kom met liefde langs de kant van de weg iedereen die wel meedoet, aanmoedigen).

Volgende week word ik 50. Daar heb ik meer moeite mee dan met die kledingmaat. Ik vind het naar dat ik mijn haar steeds vaker moet verven om het grijs te onderdrukken, ik vind het vervelend dat ik het idee heb dat mijn linkerooghoek lager hangt dan mijn rechter en dat ik er de hele dag bedacht op moet zijn dat ik geen ontsierende heksenhaar heb op mijn kin. Ik betrap me erop dat ik steeds vaker met mijn handen mijn gezicht strak trek als ik voor de spiegel sta en me afvraag wat het zou kosten als ik de boel bij zou laten trekken. Dat zit me allemaal veel meer dwars dan die kilo’s die ik teveel zou hebben volgens de BMI-index. Want op dagen dat ik me dikker voel, kan ik namelijk gewoon een wijdere jurk aantrekken en op de dagen dat ik me lekker in mijn vel voel, een skinnyjeans. Maar aan de veroudering van mijn hoofd is niks te doen (althans, niet iets dat in een oogwenk is gefixt).

Ik heb het gevoel dat me met deze naderende verjaardag een veel grotere challenge te wachten staat: mezelf accepteren zoals ik ben. Het wordt tijd om volwassen te worden; de wens een meisje te zijn met maatje 36 en haren tot op mijn billen achter me te laten. Ik ben Marjolein, ik heb maat 42 en ik ben 50 (volgende week dan).  Daar heb ik maar mee te leren leven."

Hoeveel zijn jullie kwijt? Ben je tevreden of ga je nog even flink door? Marieke heeft de volgende challenge al klaarstaan. Ga jij ook iets nieuws proberen? Praat mee!