Vrouw/Seks & Relaties
845417370
Seks & Relaties

Deel 70: Ik stond zo resoluut op dat mijn stoel omviel

When Harry met Sally

When Harry met Sally

New York is en blijft een fantastische stad. Ik had genoten van de vroege ochtendwandeling door Central Park en Sebas en ik hadden lekker samen ontbeten bij Katz. Daar wilde hij al heen sinds ik hem - toen een jaar of 15 - de film When Harry met Sally had laten zien. Ik vertelde toen dat ik wist waar de beroemde scène, waarin Meg Ryan aan haar tegenspeler laat zien hoe vrouwen een orgasme faken, was opgenomen.

When Harry met Sally

When Harry met Sally

Het restaurant is precies zoals in de film en geeft een prachtig kijkje in de keuken van New York: drukke Jiddische bediening, broodjes pastrami, Reuben Sandwiches en vooral niet alleen toeristen die snel even wat naar binnen werken. Dus we keken onze ogen uit.

Vijfde wiel aan de wagen

Ik was blij dat ik even tijd alleen met mijn zoon had. Tijdens de heenvlucht had ik me best een beetje zorgen gemaakt dat ik uiteindelijk door mijn kind als vijfde wiel aan de wagen zou worden gezien.

Hij lekker met zijn vriendin voorop en ik er als een veredelde pinautomaat achteraan. Maar ik had beter moeten weten; mijn zoon hield wel degelijk rekening met me. Al had hij die middag wel ingeruimd om samen met Tamara iets te gaan doen.

Verhit gezicht

Had ik ook even tijd om lekker te shoppen. Ik weet niet waarom ik het zo leuk vind om door Amerikaanse supermarkten te struinen. Walgreens, Walmart of warenhuizen als JCPenneys en 21th Century... ik wist ze precies te vinden en kon er echt de tijd vergeten en dat deed ik dus ook prompt.

Ik schrok op van een telefoontje van Sebas. Of ik het leuk vond om die avond met hem en Tamara te eten? Tijd om me om te kleden had ik niet meer dus verscheen ik een uurtje later met een lading tasjes en een verhit gezicht aan tafel.

Torenhoge hakken

Het restaurantje dat ze gekozen hadden, kende ik nog niet en het lag in het hippe Meatpacking district. Toen ik het restaurant binnenliep, voelde ik me nogal suf in mijn jeans en gympies.

Iedereen zat er lekker opgedirkt bij en ook Tamara had goed haar best gedaan. Een kort jurkje met blote benen en torenhoge hakken, haar blonde lange haar los over haar schouders maar wel een natuurlijke make-up.

Stoel

Terwijl ik de grote trap afliep die dit Aziatische restaurant kenmerkte, keek ik naar het verliefde stelletje. Verbeeldde ik het me nou of zat het stel naast hen afkeurend te kijken? Ik liet het van me afglijden en stapte lachend op ze af.

Sebas begroette me allerliefst en schoof zelfs zeer hoffelijk mijn stoel aan toen ik weer ging zitten. "Hee mamsie, heb je je creditcard weer laten roken?", vroeg hij plagend terwijl hij keek naar mijn tasjes.

ID

Ik gaf mijn zoon een duwtje. "Het valt allemaal reuze mee hoor. Een leuk tasje, warme handschoenen en een cadeautje voor je broer." De ober verscheen en we bestelden een fles wijn. Two glasses I presume? benadrukte de ober en vervolgens met een veroordelende blik naar Sebas: Can I see your ID?

Sebas zei niets en Tamara staarde beschaamd naar haar handen in haar schoot. Het stel naast ons zei net iets te hard dat het disgusting was. Ik stond zo resoluut op dat mijn stoel omviel. "Kom op, we gaan! Wat een ballentent."

Ik wist ook wel dat in Amerika de minimumleeftijd voor alcohol 21 is. Maar dan hoeft die vent nog niet zo afkeurend naar mijn zoon en zijn - toegegeven - oudere vriendin te kijken. Wat dacht hij wel!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.