Vrouw/Mama
84640996
Mama

Nederlandse meisjes zijn zo makkelijk met seks, dus... Moeders, praat met je dochter!

Het is een leuk tijdverdrijf voor pubers, lekker een paar uurtjes naar het zwembad in de buurt. Maar jonge meisjes kunnen er wel eens met heel andere ervaringen dan alleen een duik van de hoge duikplank vandaan komen. In diverse zwembaden in Nederland is sprake van overlast door jongeren met een Turkse of Marokkaanse achtergrond. Zij noemen Nederlandse meisjes 'lekker makkelijk', zo valt te lezen in een interview met drie van deze jongens in dagblad Trouw. "Nederlanders hebben schijt, die doen alles wat ze willen. Sommige meisjes sturen naaktfoto's of ze geven hoofd (orale seks, red.) voor geld en aandacht." Moeders, wordt het niet eens tijd voor een héél stevig gesprek met je dochter(s)?

Meisjes moeten betalen

Het is nogal een schokkend artikel in Trouw, waarin duidelijk wordt gemaakt hoe jongeren met een Turkse of Marokkaanse achtergrond over Nederlandse meisjes denken. Het is nogal seksistisch, wat de drie geïnterviewde 16-jarigen allemaal uitkramen. Zo nemen ze meiden die meer willen mee naar de stoomcabine. Maar ze geven ook een 'wijze' levensles mee: laat het meisje de twee euro voor de cabine betalen. "Want zodra jij betaalt, gaat ze je altijd om geld vragen." Dat moet je niet hebben natuurlijk... En met het aanvoelen van grenzen hebben de jongens het ook nog wel moeilijk. Soms lijkt het of de meisjes niets willen, maar dan doen ze juist alsof en willen ze wel. Met andere woorden: je hoeft een 'nee' niet als zodanig op te vatten. Gewoon doorgaan tot het meisje overstag gaat. "Je ziet het als ze geil doen."

Vergiffenis

Met meisjes van Turkse of Marokkaanse komaf doen deze jongens niets. Dat zijn gewoon vriendinnen. Van hun geloof mogen ze eigenlijk niet met meisjes omgaan, maar Allah ziet ook wel dat het in Turkije heel anders gaat dan hier. Daar zie je geen meisjes in strakke leggings en dus kun je achteraf gewoon vergiffenis vragen voor je misstappen.

Zonde wegbidden

Het interview geeft een bizar inkijkje in de wereld waar onze dochters zich in begeven. Waar jij als moeder misschien denkt dat ze lekker met wat vriendinnen van de glijbaan gaat, kan ze zomaar in de stoomcabine zitten met een jongen die gebruik maakt van het feit dat ze nogal makkelijk over te halen is. En de twee euro doe je meegaf voor een patatje, daarmee heeft ze zojuist de stoomcabine geactiveerd. Wat daar gebeurt, kan van grote invloed zijn op de rest van haar leven. Waar de jongen zijn zonde 'wegbidt', moet je dochter voor altijd door met die ervaring, waar ze misschien wel heel veel spijt van krijgt.

Tijd voor een gesprek

Het is niet het makkelijkste gesprek om aan te gaan met je 'kleine' meisje, maar blijf vooral niet hangen in de gedachte dat ze nog zo jong is. Die leeftijd maakt dus niet zoveel uit. Ook als ze 10, 11 of 12 jaar is, is een gesprek over dit soort praktijken hoognodig. Uit recent onderzoek blijkt dat een kwart van de ouders de seksuele voorlichting volledig overlaat aan de school. Daar hoor je als ouders toch ook echt een rol in te spelen? Meisjes horen te weten dat je geen orale seks geeft in ruil voor geld of aandacht. En dat je niet na een duidelijk 'nee' toch moet worden overgehaald tot een paar minuten stoomcabine. Nee is gewoon nee. Het is een lastige kwestie, want je wilt haar hoofdje natuurlijk nog helemaal niet volstoppen met dit soort ellende. Maar het is wel een reëel gevaar dat dreigt als ze gewoon iets leuks gaat doen met haar vriendinnen...

Praat mee

Wij zijn heel benieuwd hoe jij dit onderwerp thuis op de kaart zet. Ben je je bewust van de gevaren die dreigen in een zwembad, waar kinderen eigenlijk alleen maar plezier horen te hebben? En wat vind jij dat er aan gedaan zou moeten worden? Is je dochter wel eens thuis gekomen met verhalen die echt niet door de beugel kunnen? Of is je dochter misschien al eens ten prooi gevallen aan een jongere die het niet zo nauw nam met haar integriteit? Praat met ons mee, we zijn heel benieuwd naar jouw mening!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.