Vrouw/Columns & Opinie
849828250
Columns & Opinie

Laat Mark z'n feestje vieren!

'Oh, is de werkloosheid al opgelost?', 'Heeft Oekraïne al geboet voor het neerhalen van MH17?', 'Is Ebru Umar al veilig?', 'Mogen ouderen in bejaardentehuizen al naar het toilet wanneer ze moeten?' en 'Je kan veel over Poetin zeggen, maar dit zou je hem dus nooit zien doen' en 'Zie je nou wel, ik wist dat 'ie homo was'. Allemaal commentaren die ik vanmorgen tegen kwam onder foto's van Mark Rutte die zondagavond met VVD-collega Halbe Zijlstra bij de Toppers was.

Ik zie op alle foto's en filmpjes vooral een olijk duo dat een leuke avond had. Massa's andere mensen zien dit als momentje om even lekker los te gaan op onze premier. En dat vind ik jammer, want het is dus wel ONZE premier. Die van jou en mij. Degene die het land bestuurt. Die grote beslissingen moet nemen. Die uit z'n bed gebeld wordt als er stront aan de knikker is of als Jan Roos het op z'n heupen krijgt.

En ik ben blij dat onze grote leider naar de Toppers kan op z'n vrije avond. Dat ie zorgeloos kan dansen terwijl de wereld op andere plekken in de fik staat. Het geeft mij het idee dat het wel goed gaat met Nederland. Of het einde moet zo nabij zijn dat het zelfs onze premier allemaal geen flikker meer uitmaakt, maar dat kan ik me niet voorstellen. Dan had ie er wel topless in een glittershortje gestaan.

Ik denk dat we Rutte de komende zomer op veel meer plekken tegenkomen: met een biertje in de hand op een dancefestival, met een broodje pulled pork op een foodtruckfestival en in een regenbooghemdje op een Gay Pride-boot.

Als ik z'n politiek adviseur zou zijn, zou ik hem aanmoedigen zoveel mogelijk feestjes af te lopen en zo hier en daar een dansje te wagen of een artiest of sporter op z'n Willem-Alexanders' te knuffelen. Want nog nooit hielden zoveel mensen zich met deze man bezig als het afgelopen etmaal. En met de verkiezingen van 2017 in het achterhoofd kan dat natuurlijk geen kwaad.

Mocht je Mark - op feestjes mag je tutoyeren toch? - in het wild tegenkomen, knoop dan eens een praatje met hem aan. Trakteer de man op een biertje (of laat hem betalen, dat kan ie best) en praat eens over de staat van het land. Vertel hem in z'n blije snoetje wat je zag/dacht/onder zijn foto schreef op social media en ga in gesprek.

In het slechtste geval blijf je achter met een half biertje in de hand. In het beste geval snap je misschien wat beter waarom de man die al jaren zijn leven in dienst stelt van de natie af en toe stoom wil afblazen op een feestje. En in het allerbeste geval mag je mee naar de afterparty in het Torentje. Daar schijnen de allerbeste feetjes ooit te zijn.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.