Vrouw/Opgebiecht
853078436
Opgebiecht

'Inmiddels is hij weer gelukkig, maar ik niet...'

Vrouw op bed met spijt

Vrouw op bed met spijt

In deze rubriek kunnen lezeressen anoniem hun geheimen delen. Deze week biecht een lezeres op dat ze haar ex-man mist.

Vrouw op bed met spijt

Vrouw op bed met spijt

We waren twaalf jaar getrouwd, hadden twee kinderen en voor de buitenwereld waren we een volmaakt stel. Tot ik vond dat hij ineens gek begon te doen met zijn telefoon. Hij nam 'm zelfs mee naar de wc. En daarnaast was hij erg bezig met zijn uiterlijk. Hij ging sporten en op zijn voeding letten waardoor hij ook nog eens ruim 10 kilo afviel.

Rondborstig type

Nu hadden we ook best een bedroevend seksleven: we hadden allebei een drukke baan en onze jongste met ADHD eiste ook een hoop aandacht op. Dus als we het één keer per maand deden, was het veel. Nú steek ik daarvoor mijn hand in eigen boezem, maar toen was ik alleen maar ontzettend bang dat hij me bedroog.

En mijn vermoeden was helaas juist: Ed ging vreemd. Toen hij een keer onder de douche stond heb ik zijn telefoongeschiedenis bekeken. De WhatsApp-geschiedenis had hij zorgvuldig gewist, maar zijn Facebookchats niet. En daar vond ik haar: een gezellig, rondborstig type. Niet eens knap en een stuk ouder, maar waarschijnlijk actiever tussen de lakens dan ik.

Spullen uit het raam

In rap tempo gooide ik zijn spullen uit het raam. Zijn laptop, kleren, fotoalbums... Alles belandde onder belangstellend oog van de buren in de voortuin. En vervolgens stuurde ik zijn scharrel een Facebookberichtje dat ze hem mocht komen ophalen.

Dus toen Ed uit de douche kwam meldde ik hem dat zijn kleren in de tuin lagen en dat ie kon vertrekken naar zijn minnares. Op dat moment dacht ik dat ik niets te verliezen had; het huis was al meer dan zestig jaar in de familie en stond op mijn naam.

Alimentatie

Ik heb Ed nog nooit zo kwaad zien kijken; ik dacht dat hij me zou slaan! Maar hij beheerste zich, sloeg een handdoek om zich heen, kleedde zich in de tuin razendsnel aan en smeet zijn spullen in de auto. Toen reed hij weg en inderdaad: regelrecht naar haar. De scheiding voltrok zich snel en vrijwel geruisloos. Ed was zelfs bereid tot het betalen van een ruime alimentatie.

Inmiddels zijn we bijna een jaar verder. De kinderen zijn de helft van de tijd bij hun 'bonusmama' - teiltje - waar ze stapelgek op zijn. Deze zomer zijn ze zelfs drie weken met elkaar op vakantie geweest. En ik? Ik voel me leeg, lusteloos en afgedankt. En ik mis Ed vreselijk. Laatst heb ik hem uitgenodigd om - onder het genot van een wijntje - bij te praten over onze kinderen en toen heb ik hem ook gevraagd waarom hij was vreemdgegaan.

Een tweede kans

'Omdat zij naar me luisterde' antwoordde hij toen. 'Zij was en is oprecht geïnteresseerd in mij. Jij niet. En je wilde nooit meer met me vrijen. Altijd wees je me af. Denk je dat dat leuk is? En ja, dat ik je heb bedrogen, verdient geen schoonheidsprijs. Maar je wilde ons huwelijk ook geen kans meer geven.'

Ik moest vreselijk huilen, want hij had gelijk; ik had hem inderdaad jarenlang afgewezen. Ik vond de verhalen over zijn werk niet interessant. Ik was alleen met mezelf en de kinderen bezig geweest. En in plaats daar met hem over te praten, heb ik hem op een hele vernederende manier de deur uitgezet.

Ik heb mijn excuses aangeboden en gevraagd of er alsnog een tweede kans inzat. Maar dat bleek niet het geval. Hij was zielsgelukkig met zijn nieuwe vriendin. En ik? Ik heb spijt. Had ik hem het vreemdgaan maar vergeven! Want nu is hij gelukkig, en ik absoluut niet...

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook iets - anoniem - opbiechten?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.