Vrouw/Praat Mee
853596883
Praat Mee

Tanja Jess: Mijn kinderen gamen uurtje per dag

Tanja Jess

Tanja Jess

Vind jij ook dat jouw kind teveel aan het gamen is en vind je dat ergerlijk? Weet jij soms niet hoe je het moet aanvliegen? Je bent heus niet de enige ouder. Vandaag wordt de campagne Rule the Game gelanceerd over hoe je het gesprek kunt aangaan met je kinderen en gamen leuk kunt maken voor het hele gezin.

Tanja Jess

Tanja Jess

Mijn kinderen (16 en 11) gamen weleens, maar gelukkig is het geen item bij ons. Het is af en toe een uurtje en dan gamen ze vaak samen. Daar ben ik blij om, want gezien hun leeftijdsverschil is er nu ook weer niet zo heel veel wat ze delen. Waar ik me wel zorgen over maak is dat ze dan een schietgame spelen. Ik vind Fortnite behoorlijk gewelddadig, maar ze hebben er zelf veel lol in en zijn er behendig in.

Tieners

82% van de Nederlandse ouders ziet voordelen in het spelen van videogames. 70% van de ouders geeft aan voldoende grip te hebben op het gamegedrag van hun kind, maar toch wil 73% meer inzicht in het gamegedrag van hun tieners.

Ook hebben veel ouders vragen over hoe ze het beste kunnen omgaan met gaming binnen het gezin. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd in opdracht van NVPI Interactief, de brancheorganisatie van uitgevers van videogames.

73% van de Nederlandse ouders maakt afspraken met hun tienerkinderen over gamen. Jongere tieners (10 tot 14 jaar) mogen minder vaak overal spelen waar ze willen (30%), dan kinderen van 15 tot 17 jaar (43%).

Discussie

Actrice Tanja Jess is verbonden aan de campagne. Haar twee tienerzoons mogen door de weeks een uurtje gamen, in het weekeinde twee uur: "Mijn tip? Maak afspraken met je kinderen hoelang ze mogen gamen.

Dit leert hen te beseffen hoelang ze al aan het gamen zijn. Voordat we die regel hadden was het altijd discussie. Game-aankopen mogen alleen in overleg én van het eigen zakgeld. En: wees consequent in de afspraken naleven. Dan heb je de helft minder discussie."

Anne de Jong, directeur van NVPI: "Het grote aantal mensen dat nog vragen heeft over het gamegedrag van zijn kinderen geeft het belang van onze campagne aan. Wij willen de ouders een steuntje in de rug bieden met informatie over gamen anno nu."

Praat mee

De belangrijkste reden die mensen hebben voor onvoldoende grip op het gamegedrag van hun kind(eren), is dat ze moeite hebben om afspraken rondom het spelen van games te handhaven binnen het gezin (57%). Hoe doe jij dat en hoe lang mag jouw kind gamen? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.