Vrouw/Opgebiecht
854774747
Opgebiecht

'Hij behandelde zijn ex als een prinses'

Man en vrouw

Man en vrouw

In de rubriek Opgebiecht kun je anoniem jouw geheim delen. Deze week een vrouw die afrekent met het prinsessengedrag van de ex van haar vriend.

Man en vrouw

Man en vrouw

"Een nieuwe relatie… ik heb ervoor gebeden en erover gedroomd en uiteindelijk, toen het geluk maar niet mijn pad kruiste, uiteindelijk een datingbureau ingeschakeld. En nu heb ik hem dus, mijn prins. En ik laat hem nooit meer gaan!

Wysiwyg

De gelukkige is aannemer Bart (tenminste, zo noem ik hem hier even). Een leuke, stoere vent met een open blik en dito lach. Bart was een verademing na de talloze dates die ik al achter de rug heb.

Die heren deden allemaal veel te veel hun best, waardoor het ontzettend ongemakkelijk voelde. Bart daarentegen was gewoon lekker nuchter; type Wysiwyg (What you see is what you get, red.). En wat ik zag beviel me direct heel goed.

Tandenborstel

Dus al heel snel stond zijn tandenborstel naast die van mij in het bekertje. Zeer aantrekkelijk, zo’n man die vol overtuiging voor me ging. Eindelijk eens een vent zonder bindingsangst, hij had eerder bindingsdrang! Bart trok min of meer bij me in.

Hij zei: 'Ik vind het bij jou veel gezelliger en ik mis je als we niet bij elkaar zijn. En ik vond dat heerlijk. Maar op een gegeven moment hoorde ik steeds vaker zijn telefoon zoemen en pingen. En dan moest hij altijd even naar de gang of de wc, en soms zelfs nog even 'naar kantoor'.

Medelijden met ex

Het waren klanten beweerde hij en ik was ook echt blij voor hem dat zijn klusbedrijf de crisis blijkbaar had overleefd. Maar toen Barts telefoon een keer overging toen hij naar de Thai was om eten te halen ontdekte ik dat er vooral één 'klant' hem steeds belde. En die had toevallig dezelfde naam als zijn ex…

Eenmaal thuis confronteerde ik hem daarmee. Hij vertelde dat ze het moeilijk heeft omdat de nieuwe liefde voor wie zij hém had verlaten, háár nu had laten zitten in hun flat. En terwijl ik dacht: 'Net goed' had hij medelijden met haar.

Spijt

Zij was er helemaal stuk van en haar flat was blijkbaar een ravage, gezien de klus-hotline die zij opeens had met Bart. Ik vond het aan de ene kant heel nobel van hem dat hij ondanks alles zijn ex wilde helpen, maar toch…

Omdat ik er nu van wist, deed hij minder stiekem als ze belde of appte. En toen begon ik het irritant te vinden. Wie weet had zij wel heel andere intenties? Had ze spijt? Wilde ze hem terug?

Uit zijn naam

Maar waaraan ik me misschien nog wel het meest ergerde, was de manier waarop hij tegen haar sprak. Op zo’n vertrouwd toontje en veel te liefdevol naar mijn zin. Zij is zijn eerste liefde en hij behandelde haar nog steeds als zijn prinsesje. Maar ik vond: zij had haar kans gehad en verspeeld.

Bart was nu van mij en dat zou ik haar laten weten ook. Dus toen hij een keer onder de douche stond en zij weer contact zocht, heb ik uit zijn naam geappt dat ze eens moest ophouden hem voor elk wissewasje te benaderen.

Dat hij daar geen zin meer in had en dat ze maar een ander klusbedrijf moest inschakelen. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan, want eindelijk is het gedaan met die telefoonterreur. Al vraagt 'ridder' Bart zich nu af of hij misschien iets verkeerds heeft gezegd. Nee, híj niet…"

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook iets opbiechten?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.