Vrouw/Seks & Relaties
857753268
Seks & Relaties

De allereerste aflevering van Helen’s dagboek nu op VROUW.nl

Helen's dagboek logo

Helen's dagboek logo

Vanaf nu vind je de populaire VROUW magazine-rubriek ‘Helen’s dagboek’ wekelijks terug op VROUW.nl. Ben je een fan van het eerste uur of heb je Helen’s avonturen altijd al (terug) willen lezen? Dan kan dat elke vrijdagochtend op VROUW.nl!

Helen's dagboek logo

Helen's dagboek logo

Wie is Helen eigenlijk?

Helen is 35, tekstschrijver, moeder van Max (9) en Nina (6) en tien jaar getrouwd met Paul (34). Haar leven lijkt perfect, tot er een ander in beeld komt: Boris – een goede vriend van hen beiden. In haar dagboek schrijft Helen over de moeilijkste keuze uit haar leven.

Dinsdag

Sinds vandaag liggen de kaarten op tafel, open en bloot. Het geheim dat de afgelopen jaren mijn doen en denken zo sterk heeft beïnvloed, is hardop uitgesproken. Paul vroeg het. “Speelt er iets tussen jullie?” Ik kon het niet opbrengen te liegen. Niet weer. “Ja, ik ben verliefd, denk ik.” Eerst dacht ik nog het zelf op te lossen. Het was vast een tijdelijke kniebuiging voor de aandacht die ik kreeg. Maar mijn gevoel voor Boris hield aan, net als het houden van Paul. Het kwartje blijft keurig overeind. Enerzijds rechtop gehouden door mijn verliefdheid, anderzijds door de intense vriendschapsband met Paul.

Hij ontvangt het bericht redelijk rustig, maar is verslagen door verdriet. Helemaal uit de lucht vallen komt het niet; dit speelt al jaren. We gaan het gesprek aan, eigenlijk voor het eerst. Paul toont zich strijdlustig: hij laat zijn gezin niet zomaar los. Hij vraagt me te vechten. Hoe kan ik dat weigeren?

Woensdag

Ik wacht in de kleedkamer tot Nina de balletles uitkomt. Kinderen gillen en moeders praten net iets te hard. ‘De drukte stoort me’ is een understatement. Het liefst vraag, nee, beveel ik ze allemaal hun koppen even dicht te houden. Hoe kan ik denken als mijn hoofd in beslag wordt genomen door al die overbodige herrie?

Ik besluit de diverse outfits maar eens aan een kritische blik te onderwerpen. Lekker leeg, maar het vraagt tenminste ook geen heftige emotie. Ik kom tot de bevredigende, maar niet geheel objectieve conclusie dat ik hoog in de top 3 van best geklede moeders eindig. Doodongelukkig, maar wel in stijl…

Vrijdag

Ik heb Paul beloofd het contact met Boris te beperken tot wat sms’en om elkaar op de hoogte te houden. Al het contact dat er nu is, wil ik ‘legaal’ hebben. Ik wil nooit, nooit meer terug naar de situatie waarin ik moet liegen over waar ik ben en met wie ik bel. “Mis je ’m?” vraagt Paul. Geen leugen nu. “Ja.” Boris houdt afstand. Ook hij wil een oplossing voor deze slepende kwestie.

Onze situatie is extra complex, omdat Boris meer is dan een vriend van ons gezin alleen. We maken onderdeel uit van een grote groep vrienden, die regelmatig bij elkaar komen, de feestdagen samen doorbrengen, jaarlijks gaan skiën en een groot vakantiehuis in de zomer huren. Niet alleen ons huwelijk, ook onze hele vriendengroep heeft een probleem. We hebben open kaart gespeeld en het iedereen verteld. Het verbaast vrijwel niemand.

Meer vervolgverhalen op VROUW.nl lees je hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.