Nieuws/Vrouw
858424433
Vrouw

Tips van Dr. Hofstra Ook als je afvalt kun je genieten van een etentje

Gezellig uit eten tijdens een dieet. Het kan!

Gezellig uit eten tijdens een dieet. Het kan!

Buiten de deur eten wordt steeds populairder. Zo blijkt dat we in 2015 maar liefst 643 miljoen euro meer hebben uitgegeven aan eten en drinken in restaurants en afhaalmaaltijden dan in 2014. Maar wat nou als je dol bent op uit eten gaan, maar je je net hebt aangemeld voor de VROUW Lekker in je vel-challenge?

Gezellig uit eten tijdens een dieet. Het kan!

Gezellig uit eten tijdens een dieet. Het kan!

Dr. Hofstra, bedenker van de SLIM Lifestyle en auteur van Snel SLIM, de succesvolle afvalmethode: “Ook als je wilt afvallen, kun je genieten van een etentje of een feest. Het is echt niet nodig om jezelf uit te hongeren of jezelf alle leuke evenementen te ontzeggen. Wel is het goed om ook tijdens een diner aandacht te blijven besteden aan je SLIMme lifestyle, het uitgangspunt van de Lekker in je vel-challenge”.

Ga je uit eten? Dr. Hofstra adviseert je hierop te letten:

  • Ga niet op dezelfde dag van een gepland diner of feest uitgebreid brunchen of lunchen.
  • Plan op de dag van een diner een extra bewegingssessie in, zoals een wandeling, of een bezoek aan de sportschool.
  • Vermijd tijdens het diner koolhydraten, je blijft dus het SLIM-advies volgen. Koolhydraten zitten niet alleen in eten, maar ook in drankjes, zoals frisdrank, cocktails, dessertwijn et cetera. Kies liever voor mineraalwater met een schijfje citroen of een droge witte wijn of rode wijn. Kies je voor wijn? Houd het dan wel bij één glaasje.
  • Voel je niet verplicht alles op te eten. Geniet van het vlees of de vis en de groenten, maar laat de pasta, friet en aardappelen staan.
  • Neem de tijd en geniet van je culinaire avond, zoals je dat ook wel eens ziet in mediterrane landen, waarbij lang tafelen een gewoonte is. Je zult zien dat je dan minder eet, maar wat belangrijker is: het is goed tegen stress van alle dag.

Doe gratis mee aan de challenge

Op 8 januari zijn we van start gegaan met de Lekker in je vel-challenge, maar meedoen kan nog steeds! Wil jij ook fitter en gezonder worden in 2016? Klik dan hier om je gratis in te schrijven!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.