859023
Vrouw

Marieke valt af

Waar zijn mijn Kim Kardashian billen?

Ook ik ben afgelopen week precies een pond afgevallen. De stand is nu – 4 kilo. In eerste instantie was ik een beetje teleurgesteld, hoor. Ik had me deze week echt enorm uitgesloofd in de sportschool. Op dinsdagavond was ik naar ‘Work that Bottom’, een verschrikkelijke groepsles die er op is gericht dat je de billen van Kim Kardashian krijgt. Je moet dan bijvoorbeeld drie steps op elkaar zetten en daar dan op en afstappen. En ik geloof dat we wel 300 squats moesten doen

De dag daarna was ik bij ‘Intensity’ een les van Carlos Lens waarbij je drie minuten lang een heel vermoeiende oefening moet doen en vervolgens één minuut rust krijgt. Ik stond daar tussen alleen maar twintigers in hele strakke pakjes in een joggingbroek en t-shirt, dus ik voelde me een beetje het stumpertje van de klas. Op zaterdag ben ik een uur gaan bodypumpen (dat is een krachttraining met gewichten) en gisteren was ik alwéér bij Carlos, maar nu voor een les Thai Bo, een high intensity workout op basis van boksen. Ik heb dus ook al een week permanent spierpijn.

Het voordeel is wel dat je er zichtbaar strakker van wordt: mijn broeken worden allemaal te groot. Maar het resultaat op de weegschaal vind ik maar matig. Toen bedacht ik dat ik de afgelopen dagen voortdurend redenen zag om uitzonderingen te maken op het voedingsplan. Op donderdag heb ik bijvoorbeeld een flinke portie sushi met een vriendin gedeeld. Te lekker om te laten staan, toch? Op zaterdag waren we met het hele gezin uit eten bij de Italiaan en hebben we één fles wijn per persoon soldaat gemaakt en gisteren was er een verjaardag met veel lekkere hapjes. Ik ben bang dat als ik niet zo hard had gesport ik helemaal geen gram was afgevallen. De komende week staan  er ook weer wat gezellige dingetjes op het programma. En ik ga natuurlijk ook weer die verschrikkelijke lessen volgen. Maar met wat minder uitzonderingen, anders krijg ik natuurlijk nooit die zo felbegeerde kont van Kim!

Wat gaan we eigenlijk na de challenge doen, Marjolein? Is het niet leuk als degene die wint iets verzint om samen te gaan doen? En nee, natuurlijk niet uit eten. Het lijkt mij eigenlijk wel grappig om jou mee te nemen naar de Work that Bottom- les. Of doe je liever Intensity? Hoef ik alleen nog maar even te winnen…

Wil je meedoen aan de VROUW Valt-af-challenge schrijf je dan in voor de Valt-af-nieuwsbrief en ontvang als eerste onder meer een wekelijkse dieet- en beweegplan!