Vrouw/Tv thermometer
859180988
Tv thermometer

Tv-thermometer

’Ik vertrek’ werd al gauw ’Hij vertrekt’

Lot-et-Garonne in Frankrijk

Lot-et-Garonne in Frankrijk

Vanavond in het razend populaire programma Ik vertrek een follow up van Michiel Prins (veertiger) en Sibel Ambagts (twintiger) die in 2016 naar het Franse Cuzorn vertrokken. Ze toverden een vervallen boerderij om tot groepsaccomodatie. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. VROUW-collega Mariët Oosterwijk keek destijds de aflevering op Twitter, met de televisie op de achtergrond aan. „Een regelrechte aanrader want ik vermaakte mij kostelijk: er kwamen heel wat gespreksonderwerpen voorbij...” Naar aanleiding van de actualiteit herplaatsen we haar stuk.

Lot-et-Garonne in Frankrijk

Lot-et-Garonne in Frankrijk

ICT’er Michiel Prins (45) en paardenfluisteraar Sibel Ambagts (26) zijn sinds hun relatie na een jaar strandde innig bevriend gebleven. Zo innig zelfs dat Sibel en haar paarden twee jaar terug met Michiel mochten meeverhuizen naar het Franse departement Lot-et-Garonne

De vervallen boerderij mocht dan geheel (!) door Michiel zijn gefinancierd, ook Sibel betaalde een hoge prijs: haar 'grote liefde' Ed (vijftiger) besloot namelijk al na zijn eerste nacht in La douce France dat hij het toch niet trok dat zijn geliefde met haar ex in een huis op honderden kilometers afstand van Nederland woonde.

Bij aankomst zagen we Ed nog vrolijk in beeld, maar al snel werd het Hij vertrekt en was hij disparu. In de maanden erna werd het liefdesverdriet verwerkt, vorderde het doe-het-zelven gestaag maar bovenal traag (vertraging: 1 jaar!) en maakte Michiel nabijgelegen campings en vakantiehuizen blij met zijn Wi-Fi -verbeteringsplan.

Fysiek pijn

Maar het had niet veel gescheeld of Michiel had Sibel en haar paarden de (stal)deur van Bély Bas gewezen: gedurende een stressvolle periode had hij het gevoel dat zij hem haatte en hem af en toe fysiek pijn had willen doen en dat vond hij geen fijn idee.

Maar Sibels gedrag kon net op tijd weer door de stijgbeugel dankzij alweer een derde, dit keer Fránse vaderfiguur. Een rode draad in haar liefdesleven die haar inmiddels zelf ook is opgevallen, maar waarvoor ze vooralsnog geen verklaring heeft. Althans niet op tv.

Beerput

Michiel moet het voorlopig doen met de gasten van de groepsaccommodatie. En die zijn allerminst saai zo bewijst een vrouw voor wie haar val in de beerput een ommekeer is geweest. Dat vind ik dan weer heel interessant. Ze mag zich hier melden! (update: ze meldde zich inderdaad).

Kortom, ik kan alleen maar iedereen aanraden om Twitter er volgende week 1 op 1 bij te houden, want de Ik vertrek-tweets zijn echt hilarisch. Ik laat het hierbij, want ik doe dan wel niet mee aan Ik vertrek, ik heb wél overstromend sanitair. En aangezien de man van huis is (zul je net zien) moet ik nu even voor loodgieter spelen...

Gehele uitzending 2018

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.