Vrouw/Columns & Opinie
867966129
Columns & Opinie

'Omarm je benen, ook al zijn ze spierwit'

vrouw met witte benen

vrouw met witte benen

Eindelijk tikken we deze week de 20 graden weer aan en kunnen de zomerkleren uit de kast. Maar dan komt het onvermijdelijke dilemma: 'Kan ik met deze melkflessen wel een rokje of korte broek aan'? Journalist Elien schreef deze open brief in maart, toen we ook een paar mooie dagen cadeau kregen. De brief is weer extra actueel. Want... omarm ook vandaag je witte benen!

vrouw met witte benen

vrouw met witte benen

Knopjes komen in de bomen, vogeltjes tjilpen vrolijk in de rondte en er hangt een voorzichtige geur van gemaaid gras. Dit kan maar één ding betekenen: het wordt lente! Dit stemt ons massaal tot grote vreugde, want de winter duurt immer - hoe kort ook - te lang. De balkon,- en tuindeuren kunnen weer open en na je werk kun je nog genieten van een heerlijk avondzonnetje. Toch piept er een stemmetje in je hoofd: 'En die witte benen dan?' Tja, en die witte benen dan. Elk jaar als de lente aanbreekt en je de winterkleren steeds verder achterin de kast duwt, doemen er ineens allerlei ultrakorte rokjes voor je ogen op. Aargh!

Rokjesdag

Wijlen Martin Bril blies vanaf midden jaren negentig in zijn columns Rokjesdag nieuw leven in, een term die inmiddels is opgenomen in de Van Dale. En dat, lieve vrouwen van Nederland, zet voor ons wat druk op de ketel. Want ergens midden april is het alweer Rokjesdag. Een dag met een hoop blote benen (dus geen panty's!) en korte rokjes in het straatbeeld.

Het schijnt dat we onze mannelijke medemens hier een grote dienst mee bewijzen. En ik vermoed dat het diezelfde mannelijke medemens geen biet uitmaakt of bovengenoemde blote benen bruin, wit, dik, dun, lang of kort zijn. Want mannen houden van vrouwen, in elke formaat. Oók als ze benen als melkflessen hebben.

Uit een potje

Zeg nou zelf: hoe moet je in godsnaam aan bruine benen komen, als je de hele winter binnen zit en nog geen maand geleden met je kind een sneeuwpop aan het bouwen was? Moet je dan met een temperatuur van 15 graden Celsius al met je benen bloot gaan, terwijl je eigenlijk vernikkelt van de kou?

Of moet je je broekspijpen vanaf januari elke week een centimeter verder omhoog rollen voor de eerste bruine laag? Of moet je de benen voorzien van een laagje bruin uit een potje, met het risico dat ze oranje uitslaan? En niet alleen je benen, maar ook je handpalmen per ongeluk een 'zomers kleurtje' hebben?

Wij houden van wit!

Nee, natuurlijk niet! Er is geen enkele vrouw met bruine benen medio april. Tenzij ze natuurlijk maandelijks op vakantie gaat, stewardess is, gedeeltelijk ergens op het zuidelijk halfrond woont of genetisch gewoon ontzettend veel mazzel heeft. Dus de 99% van de vrouwen die níet aan bovenstaande criteria voldoet: wij stemmen voor meer witte benen op straat! Want je mag trots zijn op het feit dat je een vrouw bent.

Je bent waarschijnlijk een zelfstandige, lieve, mooie, sociale, gezellige, gevoelige en hardwerkende vrouw. Misschien heb je wel een kind op de wereld gezet of misschien ga je dat binnenkort wel doen. Eén ding is zeker: je hebt vast al eens een prestatie van wereldformaat geleverd. Wees trots op jezelf en omarm je benen. Oók als ze spierwit zijn!

Dus is het binnenkort weer Rokjesdag? Dan hopen we innig dat je de schroom laat varen, je naar je kledingkast haast en daar een fijn, kort exemplaar uithaalt. Want... hulde aan de blote, witte, mooie vrouwenbenen!

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook, net als Elien, een 'Open brief' insturen?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.