870391
Vrouw

Marjolein

'Ik haat de weegschaal in december'

Nog even en dan begint op 5 januari de VROUW Valt-af-challenge. Onze verslaggeefster Marjolein Hurkmans wil wel een paar kilo kwijt en heeft zich al aangemeld. Net als VROUW hoofdredacteur Marieke 't Hart. Ter motivatie besluiten beide dames het tegen elkaar op te nemen in heuse challenge. Wie verliest de meeste kilo's? Vanaf deze week lees je 10 weken lang hoe het hen vergaat.

'Er zijn van die weken waarop je liever niet op de weegschaal wil. De laatste weken van het jaar vallen daaronder. Vanaf begin december loopt het immers helemaal mis met gezond en verantwoordelijk eten. Eerst vliegen de pepernoten om je oren, daarna de kerstkransjes en de oliebollen. Gooi daar nog wat copieuze feestelijke maaltijden bij en het is niet verwonderlijk dat je op je bed moet liggen om je spijkerbroek dicht te krijgen.

Sapdagje

In voorgaande jaren laste ik tussen de bedrijven door nog wel eens een sapdagje in. Vijf courgettes koken in een bouillonnetje en dan pureren: 'kijk jongens, we eten soep vanavond.'  Stokbroodje erbij dat ik dan zelf links liet liggen en niemand die doorhad dat ik een dag op zo weinig mogelijk calorieen leefde om de appelbeignets en marsepeinen aardappeltjes een beetje te compenseren.

Maar sinds dit jaar heb ik dus een schoonzoon. Een culinair onderlegde nog wel. Beoogde sap- en soepdagjes vallen massaal in het water door whats-appjes van het thuisfront: 'mam, je hoeft niet te koken vanavond hoor. Dave heeft net een curry op het fornuis/ lasagne in de oven staan.' Jongste, ook een blije kokkereller gooit er dan nog een fijn carameltaartje tegenaan,  'want we zijn toch gezellig bezig'.  We mogen dus wel stellen dat het met de lijn gierend uit de bocht is gevlogen.

Challenge

Nee, ik ben geen fan van de weegschaal momenteel. Ik vermoed niet dat er meteen een vriendschappelijke band ontstaat tussen mij en het onding op het moment dat ik erop ga staan.

Maar volgende week begint natuurlijk de VROUW Valt-af-challenge. En ik heb beloofd mee te doen en de strijd aan te gaan met VROUW hoofdredacteur Marieke 't Hart. En daarvoor moet ik dan natuurlijk wel weten wat het begingewicht is. Hoe kunnen we anders ooit uitmaken wie er in 10 weken het meest is afgevallen met de tips van voedingsdeskundige Carina?

81 kilo…

Het was geen blije dag vandaag. Begingewicht: 81 kilo. Joh… Dat is maar 7 kilo meer dan voor de zomer (de sarcastische ondertoon mag je erbij lezen). En dan moet het nog oudejaarsavond worden. De oliebollen liggen te sissen in de pan en ik lig te huilen in mijn bed. Nou ja, niet echt te huilen, maar wel van binnen.

'Kom op Marieke, we gaan er tegenaan. 5 januari beginnen we. En nee, niet 'moge de beste winnen', maar 'mogen we gewoon allebei afvallen' Als ik 5 kilo verlies en jij 6, heb jij gewonnen en ben ik toch gelukkig!

 

Lees aanstaande maandag de reactie van Marieke

 

Wil je meedoen aan de VROUW Valt-af-challenge schrijf je dan in voor de Valt-af-nieuwsbrief en ontvang als eerste onder meer een wekelijkse dieet- en beweegplan!