Vrouw/Seks & Relaties
872602003
Seks & Relaties

The Polyamorie Files deel 31: Jeff stelt zich aan

Image Source Ltd RF

Image Source Ltd RF

Ella (40) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Als Ella terugkomt van een leuke avond met haar zus, zijn Jeff en de kinderen niet de enigen die op haar wachten.

Image Source Ltd RF

Image Source Ltd RF

“Moet je echt weg zo?” Jeff kijkt me hulpeloos aan terwijl hij aan zijn mitella plukt. “Ik kan echt nog geen kop koffie zetten en de kinderen zijn zo druk...” Ik zucht. “Je hebt je sleutelbeen gebroken Jeff, niet je nek. Sinds wanneer kun jij geen koffiezetten met één hand? En zet die kinderen desnoods voor de televisie. Ik ben maar een paar uurtjes weg, voor het avondeten ben ik terug.” Jeff wil zijn schouders ophalen en trekt een pijnlijk gezicht.

Doorweekt

Het begint te regenen als ik even later naar de stad fiets. Volledig doorweekt loop ik het cafeetje in waar ik met mijn zus heb afgesproken. “Wat zie jij eruit!”, is het eerste wat ze uitroept als ik haar begroet. “Ook hallo, bedankt hè. Hoe laat begint de film straks, hebben we nog tijd voor een drankje?”

Saar loopt naar de bar en als ze terugkomt, zet ze een groot glas rode wijn voor mijn neus. “Je ziet er echt afgedraaid uit, wat heb je gedaan dit weekend?” Ik vertel mijn zus over mijn eerste avond alleen thuis terwijl Jeff bij Jackie was. Hoe ik genoot van mijn vrijheid en hoe ik baalde toen hij niet bij de voetbal was.

Niet jaloers

“Dus Jeff is nu elke week bij Jackie? Dat vind ik nogal wat.” Ze kijkt me aan en ik zeg niks. “En waarom was hij niet bij de voetbal? Lag hij nog bij dat wijf in bed?” Ik zucht. “Dat wíjf heeft de halve nacht met hem in het ziekenhuis gezeten. Jeff is vrijdag uitgegleden op de trap en heeft zijn sleutelbeen gebroken, hij zit nu met een arm in een mitella.”

Saar kijkt me met grote ogen aan en bijt op haar lip. Ik zie hoe ze haar lach probeert in te houden en daarna schiet ik zelf in de lach. Zeker een minuut of tien kunnen we amper ophouden met lachen. “Jeetje El, maar wat een verhaal, joh. Vanaf nu deel je Jeff dus met Jackie?

Ik snap niet hoe je dat kunt hoor. Jij hoeft het ook niet te snappen, als wij het maar snappen. Ik voel me echt niet jaloers, ik weet nu gewoon waar ik aan toe ben. De spanning thuis is weg en ik slaap eindelijk weer goed.”

Onbekende fiets

Als ik thuiskom, zie ik een onbekende fiets met een kinderzitje in onze voortuin staan. “Wat doe jij nou hier?” vraag ik aan Jackie als ik de keuken binnenloop. Ze staat bij ons aanrecht. “Heeft die aansteller je gebeld om koffie te komen zetten?”

Jackie lacht. “Welnee, ik kwam even zijn laptop brengen, die lag nog bij mij thuis sinds vrijdag. Ik moet morgen naar een beurs en Jeff kan dan in ieder geval lekker thuiswerken.” Ja lekker, denk ik bij mezelf, zit ik morgen de hele dag met Jeff en zijn mitella thuis.

“Hoe was de film?”, Jeff komt ook de keuken in en kust me op mijn mond. “We zijn niet gegaan, Sara en ik hadden veel te bespreken, dus we zijn lekker in de kroeg gebleven.” Boven hoor ik gegil, gestommel en gelach. “Fleur is bij ze, volgens mij zijn ze een hut aan het bouwen,” legt Jeff uit.

Stel je niet aan

“Wat zullen we zo doen met eten? We kunnen even patat halen voor iedereen”, gaat Jeff verder. Ik kijk hem lang aan, eigenlijk heb ik niet zo’n zin dat Jackie en Fleur blijven eten. “Oeh ja, patat,” zegt Jackie, “Fleur is dol op patat!” “Ieder kind is dol op patat”, mompel ik terug.

Een half uur later zitten we met zijn zessen aan tafel. Max vertelt over zijn dinosaurusboek en Fleur luistert aandachtig. Isa zit met haar hand onder haar hoofd al bijna te slapen. Jeff zit tussen Jackie en mij in en probeert onhandig zijn kroket te snijden met een hand.

“Sjonge Jeff, stel je toch eens niet zo aan en eet dat ding gewoon met je handen, zoals ieder normaal mens!” Ik zucht en zie hoe alle ogen opeens op mij gericht zijn. Blijkbaar snauwde ik net wat harder dan ik dacht. “Kom op, dooreten Fleur”, zegt Jackie afgemeten, “we gaan zo naar huis.”

Jij op VROUW.nl

Heb jij een verhaal dat je met ons wilt delen?

Vertel het dan hier...

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.