Vrouw/Culinair
873649607
Culinair

Uit het magazine: pastel-pannenkoeken

Ik werk mezelf nogal eens in de nesten. Beloof ik in magazine VROUW deze week, pastelpannenkoeken, heb ik zelf ook geen idee meer wat ik daarmee bedoelde toen ik het schreef (u moet even weten: de tekst die u deze week in het blad leest, heb ik zes weken geleden ingeleverd. Ieder nummer dat uitkomt, is voor mij ook weer een verrassing). Ik heb het maar gewoon heel letterlijk genomen: een roze pannenkoek, een lila en een zachtgroene. Om alvast in de lentestemming te komen.

Nodig:

  • 3 eiwitten
  • 3 eidooiers
  • 125 gram bloem naar keuze
  • 200 ml melk naar keuze
  • zout
  • boter of olie om in te bakken

Voor eroverheen:

100 g blauwe bessen pureren, door 100 g sojakwark scheppen en op smaak maken met suiker, 100 g aardbeien mengen met 250 g stijf geslagen slagroom en op smaak maken met suiker, 1 avocado, pureren met een een 125 ml zure room, scheutje citroensap erbij en wat chilipoeder, peper en zout. Fijngesneden verse basilicum, muntblaadjes om de zoete topping mee te versieren.

Zo doe je het:

Maak eerst het beslag. Pak twee mengkommen en zorg ervoor dat de kom voor het eiwit goed schoon is. Splits de eieren. Doe het eiwit in de ene kom en de eidooiers in de andere kom. Klop het eiwit goed stijf. Klop de dooiers los. Doe de bloem en een snuf zout in de kom met de eierdooiers en voeg de melk toe. Mix met de mixer of garde tot een glad beslag. Spatel hier het opgeklopte eiwit voorzichtig doorheen.

Smelt ondertussen wat boter of olie een koekenpan op middelmatig vuur. Schep het beslag met een soeplepel in de pan. Bak de pannenkoeken tot er luchtbelletjes ontstaan aan de bovenkant en keer ze dan om. Bak alle porties tot het beslag op is. Voeg tussendoor nog wat boter of olie toe als dat nodig is.

Beleg de pannenkoeken met de verschillende toppings.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.